„Sport Arena, pasiune si competitie”

Cristina Bigica, una dintre cele mai talentate jucatoare ale generatiei sale, a vorbit despre baschetul 3 la 3 dar si despre evolutia sa la colegiul Marquette din Statele Unite, intr-un scurt interviu acordat site-ului 3la3.ro. Cristina a participat anul trecut la Sport Arena Streetball – Turneul 3, pe care l-a si castigat, la categoria plus 18 ani, alaturi de fetele din echipa Sparks.

Despre Sport Arena Streetball…

Cel mai mult imi place atmosfera. De fiecare data cand am fost in Bucuresti si era organizat un turneu am trecut pe acolo deoarece imi place sa petrec timp cu oameni care au aceeasi pasiune. Iar cand am jucat mi-a placut competitia dar si faptul ca jucam foarte liber.

Despre baschetul 3 la 3…

Cred ca te ajuta sa iti imbunetatesti relatia de 1 la 1 sau relatiile de blocaj iesire pentru ca nu sunt 5 oameni in aparare pentru o rotatie completa.

Despre streetball-ul din Statele Unite…

Din pacate nu am apucat sa vad cum se joaca baschet pe strada aici in America, dar mi-as dori.

Despre primul sezon la Marquette…

Sezonul a decurs bine exceptand ultimele meciuri in care am intalnit echipe foarte bune. Suntem o echipa foarte tanara, iar in ceea ce ma priveste pe mine, am un rol defensiv in echipa si este important ca prind minute de joc.

Despre Dwyane Wade…

Am facut cunostiinta cu el, este foarte amabil si a tinut sa cunoasca toata echipa de baschet feminin Marquette, colegiul pentru care a evoluat la randul sau.

Promisiune…

La vara cu siguranta voi veni la Sport Arena, indiferent daca particip sau nu!

 

Cine este Cristina Bigica:

  • – S-a nascut la Bucuresti, la 27.02.1992
  • – Are 1,82 metri si joaca pe postul de extrema
  • – Componenta a nationalelor U18 si U20 ale Romaniei
  • – Campioana Europeana – Divizia B cu nationala U18, in 2010
  • – Aleasa in echipa turneului la Campionatul European U18 – Divizia B, 2010 (17,6 puncte, 5,0 recuper?ri, 2,0 intercep?ii)
  • – Prezenta printre cele mai bune 15 tinere jucatoare din Europa in 2010
  • – Medii de 11,2 puncte, 5,0 recuperari la Campionatul European U20 din 2011.
  • – A jucat doua meciuri pentru nationala de senioare la turneul de calificare pentru Eurobasket Women, totalizand 10 puncte si 4 recuperari in 22 de minute cu Serbia.
  • – 27 de meciuri jucate in acest sezon pentru Marquette, doua ca titular, cu o medie de 14,4 minute pe meci
  • – 11 puncte in 18 minute la cel mai bun meci al sau (26 noiembrie vs. Michigan), medii de 2,6 puncte si 1,5 recuperari.

Citește și: