Festival estival de 3×3: Baschet, gaming și gastronomie la Sport Arena Streetball!

Au trecut 8 ani de la ultimul turneu Sport Arena Streetball în care s-au înscris cel puțin 170 de echipe. Peste 650 de jucători vor fi în acest weekend pe terenurile din cadrul Politehnicii, unde pe lângă spectacolul de pe teren, vor fi în premieră și un Food Court, o zonă de gaming, și un serviciu hoto on demand. Turneul 3 Sport Arena Streetball 2022 este un festival urban.

Zona culinară de la acest turneu va fi oferită de Mizilicuri și de Ice and Roll. Cunoscuta rulotă de burgeri Mizilicuri, care este prezentă la cele mai mari festivaluri din țară, oprește și la turneul 3 Sport Arena, pentru a oferi atât jucătorilor cât și spectatorilor, o masă cu burgeri gourmet, pentru toate gusturile. În plus, Ice and Roll vine în ajutorul tuturor cu o multitudine de sortimente de înghețată, ideale pentru o pauză de răcorire, sub razele soarelui.

Turneul va fi deschis de campionii primului turneu de la categoria U18, „mici cu muștar”, vineri la ora 18:00. Sunt trei categorii unde numărul de echipe înscrise este minim 30, U18 fiind una dintre ele, alături de Open masculin și U16 masculin. Singurii jucători români care apar în clasamentul oficial individual FIBA3x3 U18, Robert Spoitoru și Alex Rădulescu, fac echipă în căutarea primului titlu din acest sezon.

Record de participare și la cea mai nouă categorie, U21 masculin, unde 18 echipe s-au înscris, inclusiv câștigătorii primelor două etape. George Farini, Horizon Rising Star MVP în turneul precedent, revine alături de „Echipa de fotbal” cu obiectivul de a fi cei mai buni de pe terenurile de baschet de la Poli Arena.

După ce la turneul doi am avut un staring contest cu norii cenușii, la turneul trei va ploua cu dunk-uri în cadrul Horizon Slam Dunk contest, unde premiul pentru câștigător este un smart TV de la partenerul nostru, Horizon.

În zona de gaming construită cu ajutorul Clubului Sportiv de eSports ASE București, vor fi două corturi unde pasionații de gaming se pot întrece în NBA2K.

La categoria Open Feminin, Știința București, campioana ediției trecute și finalista primei etape, propune un lot diferit. Surorile Ferariu revin în circuitul Sport Arena si se lipesc de echipa din București, alături de Georgiana Plăvițu. Teodora Neagu este jucătoarea care va reprezenta Știința pentru a treia oară în acest sezon.

Anca Șipoș revine alături de Agro Squad, după ce nu a jucat în turneul precedent, dar a fost campioană în cel care a deschis sezonul. Poate cel mai interesant transfer pentru acest turneu este cel al Ecaterinei Armanu, Tissot MVP în turneul al doilea alături de Știința București, va intra în acest weekend în competiție alături de Athletic Constanța.

Athletic Constanța nu a pierdut niciun meci în acest an la Open masculin. Nu a fost meci în care ei să înscrie mai puțin de 18 puncte. O mare modificare pentru turneul trei, unde Nicolae Ciucă va fi alături de frații Mâinea și de Vlad Corpodean. Constănțenii vor veni în acest weekend în capitală cu tridentul, încercând să obțină three-peat-ul.

După două turnee, atât Marius Ciotlăuș cât și Sebastian Costeiu au 78 de puncte înscrise. În primul turneu s-au oprit în semifinală, în turneul doi în finală, iar duminică seară vom afla dacă trendul ascendent se va menține pentru Știința București.

De asemenea, pentru acest turneu vom avea și un serviciu de photo-on-demand. În cazul în care tu sau echipa ta veți dori propria galerie foto pentru un meci, prețul va fi de 150 de lei per meci pentru fotograful personal.

Festivalul din luna iulie Sport Arena Streetball este pregătit pentru o ediție de colecție, unde baschetul se împletește cu gaming-ul și cu gastronomia. Trei zile, 174 de echipe, 282 de meciuri programate, 680 de jucători. Noi suntem gata. Voi?

Calendarul Sport Arena Streetball Tour pentru 2022 include cinci evenimente de comunitate (13-15 mai, 10-12 iunie, 1-3 iulie, 12-14 august și finală din 2-4 septembrie).

De asemenea, Sport Arena Streetball va organiza și cinci evenimente internaționale: FIBA 3×3 Europe Cup Qualifier, Constanța, 4-5 iunie, două etape din FIBA 3×3 Nations League (15-17 iulie și 5-7 august), FIBA 3×3 Finals (Nations League și Women’s Series), Constanța, 15-18 septembrie precum și FIBA 3×3 U23 World Cup – Campionatul Mondial de Tineret care va avea loc la București în perioada 5-9 octombrie.

Circuitul Sport Arena Streetball 2022 este susținut de Mastercard, Nike, Tissot, Horizon, Azuga, Federația Română de Baschet, Ideal Board Games și Red Bull iar radio-ul oficial al competiției este Kiss FM.

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.