Top 5 jucătoare de urmărit la FIBA 3×3 Europe Cup Qualifier 2022

Este primul din weekend din vară, ocazia perfectă de a urmări un sport nou, un sport spectaculos, pe faleza de la Cazino din Constanța. Publicul este așteptat pentru a descoperi cum jucătorii de 3×3 pot transpune prin cinci stări diferite în doar 10 minute orice fan al sportului.

FIBA 3×3 Europe Cup este cea mai mare competiție continentală iar 25 de echipe se vor lupta pentru un număr limitat de locuri la malul mării (două la masculin, trei la feminin). Echipe care vor beneficia de o locație aparte pentru o asemenea ocazie, între soare și valuri.

Alžběta Levínská din Republica Cehă nu este la prima prezență pe teritoriu românesc. Sezonul trecut a făcut parte din echipa Cehiei U21 în circuitul Nations League. Circuit care a avut 3 opriri la Poli Arena înainte de marea finală, acolo unde Levínská și-a condus echipa spre trei victorii în trei zile. Grație acestor victorii zdrobitoare, Cehia și-a obținut locul și în finala Nations League de la Palatul Parlamentului, acolo unde a terminat pe locul 4. În acest moment, Levínská, la doar 21 de ani, ocupă locul 36 în clasamentul Women’s Series (fiind prima din țara ei) și locul 12 în clasamentul U23. Are un stil de joc agresiv, cu o acuratețe de la aruncările de semi-distanță și o defensivă sufocantă, abilitați cu care vrea să își conducă echipa spre o nouă apariție la campionatul European, acolo unde Cehia nu a mai jucat din 2018.

Polonia a terminat circuitul Women’s Series de anul trecut pe locul al treilea. Anna Pawłowska a fost a 9-a în topul punctelor înscrise, cu 69. Ultima ediție a Campionatului European la care a participat Polonia a fost în 2019, dar Pawlowska nu a fost în lot atunci. Nu a jucat săptămâna trecută la Tel Aviv deși Polonia a fost acolo, terminând pe locul patru. Va veni la Constanța pentru a două oară, după oprirea a 5-a din circuitul Women’s Series de anul trecut, acolo unde Polonia a terminat pe locul al 6-lea, pierzând în sferturile de finală. Totuși, atunci au terminat cu cea mai mare medie de puncte pe meci, și cea mai bună medie la „Shooting Value”.

Klaudia Papp este vicecampioană mondială din 2017, 2019. Anul trecut Ungaria a obținut calificarea la Campionatul European, terminând turneul de calificare pe locul al treilea. Echipa condusă de Klaudia Papp a fost eliminată în sferturi de Germania, devenită ulterior vicecampioană. Cu o echipa diferită de această dată, Papp va fi una dintre jucătoarele de urmărit a acestei ediții, fiind creierul echipei.

În piața de baschet 3×3 din Letonia, categoria masculină a beneficiat de cea mai mare atenție în ultima perioadă. Însă, balanța pare că se îndreaptă către un echilibru. Janeta Rozentale este pe locul 53 în clasamentul individual FIBA3x3, datorită parcursului bun de anul trecut din circuitul Nations League unde, din 6 opriri, Letonia a terminat pe : 3, 5, 2, 2, 2, 3. Rozentale a reprezentat Letonia pentru prima oară la senioare chiar anul trecut în cadrul turneului de calificare pentru Europe Cup. Atunci, la prima ei experiență internațională, Letonia nu a putut câștiga vreun meci. Acum, după ce a avut inițierea în circuit, meciurile ar putea deveni mai ușoare pentru ea.

Ultima oară când Sonia Ursu a jucat la turneul de calificare pentru Campionatul European, România a câștigat turneul. La ultimele două competiții din circuitul Women’s Series când Sonia Ursu a jucat, România a terminat pe podium. La precedenta sa prezența în Europe Cup, România a terminat pe locul 5. Sonia Ursu este vicecampioană Europeană in 2016. Este cu siguranță jucătoarea care face diferența din lotul României, și va fi pentru prima oară în acest an când îmbracă tricolorul. Sonia Ursu + valuri + soare, name a better trio.

Ne așteaptă un weekend intens, cu două pline, zile în care adrenalina va fi la nivelul maxim timp de 40 de meciuri.

FIBA 3×3 Europe Cup Constanța Qualifier este finanțat de către Primăria Constanța și susținut de către Superbet, Tissot, Horizon, Red Bull, Zizin, Stirom, Radio România Constanța, Kiss FM, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța. Evenimentul este organizat de către Athletic Constanța în parteneriat cu Federația Română de Baschet și Sport Arena Streetball.

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.