Top 5 jucători de urmărit la FIBA 3×3 Europe Cup Qualifier 2022

Este primul din weekend din vară, ocazia perfectă de a urmări un sport nou, un sport spectaculos, pe faleza de la Cazino din Constanța. Publicul este așteptat pentru a descoperi cum jucătorii de 3×3 pot transpune prin cinci stări diferite în doar 10 minute orice fan al sportului.

FIBA 3×3 Europe Cup este cea mai mare competiție continentală iar 25 de echipe se vor lupta pentru un număr limitat de locuri la malul mării (două la masculin, trei la feminin). Echipe care vor beneficia de o locație aparte pentru o asemenea ocazie, între soare și valuri.

 

Attila Demeter pornește în căutarea celei de a doua prezențe de-ale sale la Campionatul European, după cea din 2018, atunci când Ungaria termina pe locul 8. A fost și anul trecut în Constanța, reușind doar o victorie atunci, ratând astfel calificarea. Demeter trăiește deasupra inelului și face parte din categoria de jucători pe care îi vezi în highlight reels de fiecare dată când joacă. Exploziv, când pleacă spre panou te face să crezi că urmează un slam dunk.

 

La debutul său în competitille internăționale la seniori, Adrian Bogucki cu siguranță nu va trece neobservat pe faleza de la Cazino. La 2 metrii și 15 centimetri, Bogucki nu trezește cele mai frumoase amintiri pentru noi, de când a cucerit tilul anul trecut în finala Nations League, în fața României. Cel mai înalt jucător de la acest turneu va fi pregătit să își ducă echipa către Campionatul European, acolo unde naționala masculină a Poloniei a obținut bronzul anul trecut.

 

Alex Llorca Castillo a obținut calificarea la Campionatul European în urma turneului din Constanța, în 2018. Ulterior, nu a jucat la București pentru trofeu. Pregătit să revină cu același scop, baschetbalistul joacă pentru clubul de 3×3 pregătit de Marc Gasol, în Girona. Experimentatul jucător este în căutarea primei prezențe la Campionatul European, fiind îndrumat de una dintre cele mai mari legende ale baschetului Spaniol, care cunoaște câte ceva despre medalia de aur în competițiile internaționale.

 

 

Cristi Mâinea este MVP-ul circuitul Nations League de anul trecut și deja unul dintre cei mai periculoși jucători din lotul României. Anul trecut, a fost jucătorul care a înscris cele mai multe puncte pentru România, la egalitate cu fratele său, Dani Mâinea. Ultima competiție internă pe care nu a câștigat-o a fost Turneul 4 din cadrul Campionatului Național 2021, atunci când a ieșit pe locul 2. Anul trecut, România a terminat pe locul 6 în turneul de calificare, ratând pentru a două oară la rând turneul final European. Din lotul de anul trecut mai face parte doar Coconea, dar Cristi Mâinea este coechipier și cu Mario Lazăr la echipa de 5×5, și s-a duelat și cu Camil Berculescu în finala Campionatului Național Indoor la 3×3, știind cum să joace cu amândoi.

 

Dacă îl cauți pe Rait Laane pe FIBA 3×3 și intri pe profilul lui, ai să observi că joacă din 2019. Dacă te uiți mai atent, ai să vezi că are 16 turnee la activ, dintre care a câștigat 10. Laane a condus Estonia către calificare anul trecut în Constanța, obținând ultimul bilet către Paris. Anul acesta, aceeași misiune însă cu un grad mai ridicat de dificultate, fiind doar trei locuri disponibile pentru categoria masculină. El este cel cu pasele unice, cel care taie defensivele și își pune coechipierii în cele mai bune poziții.

 

 

Un mod bun de a îți începe vara, pe faleză, urmărind un sport spectaculos în timp ce soarele și briza marii se ocupă de ambianța. De asemenea, unii din cei mai buni jucători de baschet 3×3 ai României vor fi acolo, luptând pentru un loc în Austria, destinația Campionatului European 3×3 din acest an.

FIBA 3×3 Europe Cup Constanța Qualifier este finanțat de către Primăria Constanța și susținut de către Superbet, Tissot, Horizon, Red Bull, Zizin, Stirom, Radio România Constanța, Kiss FM, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța. Evenimentul este organizat de către Athletic Constanța în parteneriat cu Federația Română de Baschet și Sport Arena Streetball.

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.