Început dificil de drum pentru România în Women’s Series

Naționala de baschet 3×3 a României s-a oprit în faza grupelor la primul turneu FIBA 3×3 Women’s Series 2022 (circuitul mondial feminin), de la Tel Aviv, cedând ambele partide.

România a fost învinsă în primul meci de către Franța, scor 17-9, într-o partidă în care naționala noastră a înregistrat 12 mingi pierdute, iar adversarele au controlat jocul în a doua jumătate, desprinzându-se decisiv.

În cea de-a doua partidă, România a dominat în primele șapte minute și conducea cu 10-6 atunci când mai erau 2:50 minute din meciul cu Ulaanbaatar Amazons, echipa profesionistă a Mongoliei în circuitul feminin. A urmat însă o cădere inexplicabilă, iar asiaticele au marcat șapte puncte la rând pentru a închide meciul cu 13-10.

România conducea cu 10-8 când mai era un minut de joc, însă a comis cel de-al șaptea fault prin Vîrjoghe, oferind șansa adversarelor să egaleze situația de la linia de aruncări libere. Tricolorele au avut două șanse consecutive de a marca, Stoenescu și Podar ratând oportunitățile.

Ulaanbaatar și-a concretizat acțiunile ofensive pe final de meci, jucătoarele din Mongolia reușind astfel să-și ia revanșa după înfrângerea suferită la Jocurile Olimpice în fața tricolorelor.

Principalele marcatoare ale naționalei noastre în turneul de la Tel Aviv au fost Sarah Dumitrescu și Ana Maria Vîrjoghe, cu câte șase puncte fiecare, ambele fiind debutante în competițiile de baschet 3×3. Alina Podar a contribuit cu 5 puncte, iar Anca Stoenescu cu 2 puncte.

România nu a reușit să fructifice niciuna dintre aruncările din spatele semicercului, 0-14 în total în cele două meciuri.

Ana Maria Vîrjoghe a fost a doua recuperatoare după prima zi a turneului, cu 15 recuperări și lider la acest capitol în ofensivă, cu 5 reușite.

Pentru naționala feminină urmează turneul de calificare la Campionatele Europene, care va avea loc la Constanța, pe Faleza Cazino, în 4-5 iunie. Tricolorele nu au ratat până acum nicio prezență la turneele finale ale FIBA 3×3 Europe Cup, cucerind medalia de argint în 2016.

Anca Stoenescu, Alina Podar, Ana Maria Virjoghe, Sarah Dumitrescu

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.