Terenuri de vis: Fort Bonifacio Tenemen

Comunitatea fanilor baschetului din Filipine este una cu totul specială. Magia din jurul terenului de baschet din “Fort Bonifacio Tenement” este patrunzatoare. Un proiect de locuințe bizar, construit cu scopul de a găzdui migranți, are o poveste tristă. De multe ori statul Filipinez a încercat să îi gonească pe sutele de locuitori ai acestei clădiri, care susțin că terenul de baschet din mijlocul clădirii este o modalitate de a scapă de gândurile negre, de problemele zilnice, că acesta reprezintă o religie pentru ei.

Baschetul le-a salvat viață susțin locuitorii din clădire, iar în ciuda faptului că nivelul de trăi este unul precar, locatarii nu vor să părăsească terenul de baschet.

Rapperul filipinez Mike Swift, care a crescut în Brooklyn, s-a implicat în afacerile cladirii la începutul anilor 2010. El mereu a avut contributii în picturile murale de pe teren care au făcut înconjurul planetei.

Terenul de baschet a fost vizitat de jucători din NBA precum Paul George în 2015 și LeBron James în 2016 ca parte a campaniei Nike Rise Tour și de Jordan Clarkson(singurul jucător din NBA, cu origini în Filipine) și în 2016.

„La Tenement, baschetul este viață”, spune un rezident. „Acest loc nu este perfect. Dar pe terenul de baschet suntem o singură familie, o comunitate. Atunci îți poți uită problemele când pleci acasă”.

Poate cel mai încărcat de cultură a baschetului și a artei de până acum, terenul din Filipine pare a transmite o vibrație diferită.

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.