Baschet. România. Tu! Interviu cu Gabriela Mărginean

Cu ocazia sărbătoririi zilei naționale a României, Sport Arena Streetball vă prezintă o serie de interviuri realizate cu baschetbaliști exponențiali ai României, care au făcut cunoscut baschetul românesc în lume. Interviurile au fost realizate cu ocazia turneului 4 al campionatului de baschet online Raiffeisen Bank eSport Arena Streetball, care a avut loc pe 21 și 22 noiembrie.

Gabriela Mărginean este singura jucătoare din România care a fost aleasă în draftul WNBA. Mărginean a avut o carieră strălucitoare în NCAA Women, unde a jucat pentru Drexel University, practicând în primii doi ani atât baschetul cât și tenisul. Ea deține în continuare recordul de puncte marcate pentru Drexel, 2581 de puncte, performanță care a fost până în 2013 și record al Conferinței CAA când a fost depășită de legendara Elena Delle Donne. Mărginean a fost selecționată de pe pozitia 26 în WNBA Draft 2010 de către Minnesota Lynx, acolo unde a evoluat pentru o jumătate de sezon. Lider al naționalei României și vicecampioană europeană la baschet 3×3 în 2016, Gabriela Mărginean și-a continuat cariera profesionistă în Europa, evoluând în campionate precum Franța, Grecia sau Turcia la echipe cu prezențe în Euroligă sau Eurocup.

 

Sportiva ne povestește despre trecerea de la tenis la baschet, ajutorul pe care pregătirea fizică din tenis i l-a oferit atunci când a făcut trecerea către baschet. În prezent, ea participa și la competiții de 3×3, dar joacă și baschetul clasic la cel mai înalt nivel, în Campionatul Franței la echipa Landerneau Bretagne. Ea ne explică diferențele dintre baschetul francez și baschetul din România și impactul pandemiei asupra situației ei.

În continuare Gabriela Mărginean vorbește despre importanța fanilor și cum se simte absența lor în această perioada, numindu-i pe aceștia „ al șaselea jucător care te împinge de la spate”.
Vicecampioana Europeană la 3×3, vorbește despre ce îi trebuie unui jucător român pentru a performa în acest sport, dar și despre găurile din sistemul nostru făcând o comparație cu situația din Franțaîn orășelul relativ mic unde evoluează sportivă noastră.
Un ultim gând cu care ne lasă Gabriela Mărginean este acela  „ trebuie  ieșim din zona de comfort în permanentă pentru a crește și pentru a deveni mai buni”.

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.