Spectacol la categoria U21 la Turneul 2 #SAS2022

Una din noutățile sezonului 2022 a fost introducerea categoriei U21, destinată tinerilor ca un punct de joncțiune între juniorat și categoria Open. Întinsă pe primele două zile ale turneului, competiția și-a atins punctul culminant în finală.

După două zile de baschet 3×3 în condiții indoor, după o zi care a început puțin înainte de 10:00 dimineața și s-a încheiat o idee după 10:00 seara, Echipa de fotbal este campioana turneului 2 la categoria U21. Într-un ultim act între două echipe care ar fi putut ajunge și în etapele avansate ale concursului Funniest names, Echipa de fotbal și Gâsca și compania au închis turneul cu un meci unde s-au înscris 36 de puncte.

El-Charif Iosif și Călin Matei de la echipa Gâsca și compania au făcut parte din lotul Doizece la primul turneu, câștigând atunci prima ediție din istorie a categoriei U21. Matei Curea a fost la doar al treilea turneu Sport Arena, dar a fost jucătorul cu cele mai multe puncte înscrise în finală pentru echipa sa, șapte. Răzvan Minculescu a fost cel care a avut cele mai multe coșuri din spatele semicercului pentru echipa sa, două.

Echipa de fotbal, într-un sistem 3+1 a terminat turneul cu cele mai multe puncte. Din cinci meciuri, au înscris 22 de puncte în trei, pentru un total de 100 de puncte. O medie de 20 de puncte pe meci, cu 21 în finală, admirabil pentru o Echipa de fotbal.

George Farini, în circuitul Sport Arena din anul 2015, a fost desemnat Horizon Rising Star MVP, într-o finală în care a înscris șapte puncte, cu trei aruncări de la distanță. Coechipierii săi, Ionuț Voicu, Stoian Călin și Tiberiu Pușcașu sunt și ei familiari cu baschetul la un singur coș, jucând în circuitul Sport Arena din 2018, 2016 și 2019 respectiv.

Noi ne-am bucurat să avem mai multe echipe înscrise față de primul turneu la această categorie, am zâmbit când am văzut oamenii adunați în preajma terenului pentru a urmări finala și am rămas cu o singură întrebare: care din cei patru jucători este gâsca?

Circuitul Sport Arena Streetball 2022 este susținut de Mastercard, Superbet, Nike, Tissot, Horizon, Azuga, Federația Română de Baschet, Ideal Board Games și Red Bull iar radio-ul oficial al competiției este Kiss FM.

 

Citește și: