Baschetul 3×3 a învins ploaia: Finale spectaculoase la Sport Arena Streetball, după un turneu furtunos

CSU Neptun Athletic Constanța, la masculin și CSU Știința București, la feminin, au încheiat victorioase cel de-al doilea turneu Sport Arena Streetball al sezonului outdoor de baschet 3×3. După un weekend capricios, baschetul a învins ploaia și finalele s-au disputat în aer liber pe terenurile din Universitatea Politehnică București.

Peste 140 de echipe s-au înscris la etapa a doua din circuitul Sport Arena Streetball și aproape 600 de jucători au jucat de-a lungul a trei zile pline de baschet 3×3, disciplină olimpică începând cu ediția Tokyo 2021. Au fost un total de 230 de meciuri, la 12 categorii de vârstă, la masculin și feminin, de la sub 10 ani, la veterani peste 35 de ani.

Athletic Constanța a reușit a doua victorie a sezonului la categoria Open Masculin, după un nou turneu dominant, încheiat cu șase victorii din tot atâtea meciuri și cu o medie de 20,6 puncte marcate pe meci. Constănțenii au trecut în finală de marea rivală Știința București, scor 19-15, iar Cristi Mâinea a fost desemnat cel mai bun jucător al competiției, premiu oferit de către Tissot prin intermediul Albini Prassa, importator al mărcii elvețiene de ceasuri.

Open-ul masculin are ca miză în acest sezon accederea în FIBA 3×3 World Tour, circuitul mondial de baschet 3×3, acolo unde România va avea o reprezentantă pentru prima oară după șapte ani. Campioana turneului final de la Sport Arena Streetball va fi prezentă la Mastersul de la Utrecht,  Țările de Jos, din 24-25 septembrie.

La Open feminin, titlul de MVP i-a revenit Ecaterinei Armanu, de la Știința București, care a reușit coșul decisiv al finalei cu Agro Squad, o aruncare de două puncte transformată în prelungirile partidei, pentru scorul final de 13-11. A fost o revenire spectaculoasă pentru Știința, care a reușit să trimită meciul în repriza suplimentară după ce fusese condusă și la 5 puncte în timpul regulamentar.

Sesiunea finalelor de duminică a fost singura care s-a disputat în aer liber, în spiritul tradițional al baschetului 3×3, după ce vremea capricioasă a mutat majoritatea meciurilor în sala Universității Politehnica București.

Cu toate acestea însă bucuria meciurilor de baschet 3×3, a concursurilor organizate pentru jucători dar și pentru spectatori și a orelor întregi de socializare în afara rețelelor n-a putut fi întreruptă, iar sala UPB și terenurile de la Poli Arena s-au dovedit în multe momente neîncăpătoare.

Nou introdusă în circuitul Sport Arena Streetball, pentru a oferi tinerilor jucători o tranziție mai ușoară către categoria Open dar și meciuri mai competitive, categoria sub 21 de ani a oferit multe meciuri spectaculoase, inclusiv finala câștigată de Echipa de Fotbal cu 21-15 în fața echipei Gâscă și compania. George Farini, de la Echipa de fotbal a fost desemnat Horizon Rising Star MVP, după ce a stabilit un record al turneului pentru coșuri de două puncte marcate, cu 12 reușite în cinci partide.

Mascota turneului a fost câinele Django care n-a lipsit de la niciun meci, ba mai mult a îmbrăcat echipamentul de joc, etalându-și calitățile la recuperarea mingii. Django a detensionat atmosfera finalelor pătrunzând pe teren în timpul unui time-out, conștient fiind de faptul că atât jucătorii cât și spectatorii au nevoie și de momente de entertainment asemeni marilor evenimente de baschet din toată lumea.

Circuitul Sport Arena Streetball 2022 este susținut de Mastercard, Superbet, Nike, Tissot, Horizon, Azuga, Federația Română de Baschet, Ideal Board Games și Red Bull iar radio-ul oficial al competiției este Kiss FM.

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.