Smash sau dunk? Slice sau crossover? Staruri din tenis și baschet care au trecut cu pasiune în tabăra cealaltă!

Tenisul și baschetul au poate mai multe elemente în comun decât te-ai aștepta. Și nu o spunem doar noi ci și cele mai mari staruri din ambele sporturi.

Dirk Nowitzki este unul dintre cei care ne poate confirma acest lucru: „Tenisul este foarte bun pentru jocul de picioare”. Viitorul Hall of Famer, care a petrecut 20 de sezoane la Dallas Mavericks, a intrat în lumea sportului prin tenis, dar la vârsta de 15 ani, când era în clasamentul juniorilor din Germania, a crescut considerabil și sportul alb nu a mai fost potrivirea perfectă.

Liderul mondial și proaspăt câștigător al Grand Slam-ului din Australia, Novak Djokovic a fost de multe ori suprins pe terenul de baschet. Cunoscut pentru metode inventive de a se menține în formă și de a își limpezi mintea, baschetul a devenit o metoda prin care se relaxa, în special după ce a devenit prieten apropiat cu regretatul Kobe Bryant. Djokovic a vorbit deschis despre relația lor și l-a considerat pe legendarul jucător de la Lakers, un adevărat mentor care l-a îndrumat în poate cel mai greu moment al carierei de până acum, în perioada accidentării la cot.

Kobe Bryant a fost și el mare fan al tenisului și a fost văzut des în tribune la ediția din 2019 a Open-ului American. După retragere, acesta a scris și o carte pentru copii, „Legacy and the Queen” unde acțiunea se petrece în jurul terenurilor de tenis.

Australianul Nick Kyrgios este un pasionat al baschetului, vorbind deseori despre cât de mult îi face plăcere să urmărească NBA-ul și autoproclamându-se cel mai bun jucător de baschet din circuitul ATP. Kyrgios, un mare susținător al celor de la Boston Celtics, poate fi văzut frecvent purtând un tricou cu vreun jucător din NBA sau postând un tweet despre acest sport.

De partea cealaltă, Gordon Hayward este jucătorul care a spus că este cel mai bun jucător din NBA la tenis. Ajuns in punctul in care trebuia să aleagă între tenis și baschet, jucătorul de la Charlote Hornets a ales baschetul, iar sora sa geamănă, Heather, cu care juca mereu tenis, a ales tenisul. „Dacă aș fi fost vreodată profesionist, atunci aș fi avut un stil de joc similar cu al lui John Isner”, sunt cuvintele lui Hayward.

Poate cel mai bun jucător de tenis american din ultima decadă, John Isner, a jucat baschet și în liceu și se pregătea pentru o carieră în această direcție, el însuși declarând că probabil ar fi fost baschet, dacă nu tenis. Idolul său a fost Karl Malone, ceea ce e interesant ținând cont că a fost născut în North Carolina, statul natal al lui Michael Jordan.

Numărul 3 mondial în 2016, canadianul Milos Raonic a ajuns poate la cel mai înalt nivel baschetbalistic pentru un tenismen. El a făcut parte din meciul celebrităților din cadrul weekend-ului NBA All Star din acel an unde a și înscris un slam dunk.

Cea mai bună jucătoare de baschet din România din ultimul deceniu, Gabriela Mărginean, a făcut în paralel baschet și tenis până în al doilea an la Universitatea Drexel, având câteva succese și în competițiile de tenis. “Primul meu sport a fost tenisul și am continuat să joc, mai ales că în SUA sezonul de tenis începea după ce se termina cel de baschet și astfel puteam să le practic pe ambele. Abia în anul al treilea am decis că voi continua doar cu baschet”, spunea Gabriela, care este singura jucătoare din România aleasă vreodată în draftul WNBA, liga profesionistă nord-americană de baschet feminin.

Dintre jucătorii de tenis de la noi, Andrei Pavel a fost prezent pe terenul de baschet la Sport Arena Streetball în 2018, la Nike 3×3 Challenge, atunci când a făcut echipă în meciul vedetelor cu Bogdan Stelea, Lora și Virgil Stănescu.

Având atâți super atleți la ambele sporturi, care sunt recunoscători pentru ce au acumulat din sportul pentru care nu sunt cunoscuți, înseamnă că tenisul și baschetul chiar au elemente comune, din care poți învață. „Nu aș fi fost niciodată jucătorul de baschet care sunt acum dacă nu aș fi jucat tenis”, spunea Gordon Hayward.

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.