Slam-dunk cu superstarurile din fotbal: Griezmann, Neymar sau Messi, ași pe terenul de baschet. Stelea, de neoprit la Sport Arena Streetball

Este ceva foarte obișnuit pentru sportivii de performanță să își arate pasiunea pentru alte sporturi decât cele la care excelează, într-un mod deschis, apreciind măreția celor mai mari nume din universul sporturilor. Astăzi o să explorăm dragostea fotbaliștilor pentru baschet, dar și atracția baschetbalistilor față de cel mai popular sport din lume.

Ultimul exemplu al acestei conexiuni a fost pictura murală de pe terenul aflat chiar în casa superstarului de la PSG, Neymar. Brazilianul a avut mereu o legătură puternică cu acest sport și nu a fost niciodată ezitant în a-și exprima sentimentele, Neymar aducându-i un omagiu lui Kobe Bryant după ce anul trecut a marcat un gol împotriva lui Lille în liga franceză. Jimmy Butler, care își face și el apariția pe terenul lui Neymar, este prieten bun cu fotbalistul și un mare fan al echipei unde acesta evoluează. Relația lor a început în 2016 la Jocurile Olimpice de la Rio când înainte ca naționala Statelor Unite să se impună în finală, Butler a fost într-un rol de spectator pentru prima oară în viață lui la un meci de fotbal, mai exact chiar la finală câștigată de Brazilia. De atunci și până acum cei doi își susțin echipele unde evoluează reciproc, uneori chiar și antrenându-se împreună.

Antoine Griezmann, star-ul celor de la FC Barcelona a declarat într-un interviu că preferă să urmărească un meci de baschet, în detrimentul unui meci de fotbal datorită spectacolului din NBA. Griezmann a spus că folosește baschetul pentru a scăpa de presiunile care vin odata cu responsabilitatea de a juca la unul dintre cele mai mari cluburi din lume. După ce internaționalul francez a câștigat Cupa Mondială în 2018, a întrerupt interviul colegului sau Paul Pogba, doar pentru a spune “I love Derrick Rose”. De asemenea, cei doi și-ar fi dorit să le ofere coechipierilor cu care au câștigat titlul mondial un inel pe modelul celor pe care le primesc jucătorii din NBA după ce câștigă campionatul.

Există desigur și reversul medaliei. Am văzut cum jucătorii din NBA sunt legați emoțional sau poate chiar și financiar cu fotbalul. LeBron James este investitor pentru clubul Liverpool, in timp ce Josh Hart nu rateaza niciodata ocazia de a sustin echipa Chelsea pe Twitter. Știm cu toții deja că antrenorul celor de la Brooklyn Nets, Steve Nash este un fan înrăit, care a spus că ar fi putut să joace fotbal profesionist dacă s-ar fi concentrat pe asta, mai ales că tatăl său s-a născut în  Tottenham, echipa pe care o și susține. Luka Doncic este un mare fan al clubului Real Madrid, poate și pentru că este și clubul unde a evoluat pentru 4 ani înainte de intrarea sa în NBA.

 

Atunci când vine vorba chiar de jucat baschet, probabil cei mai talentați dintre fotbaliști, cel puțin din ce am văzut în clipurile distribuite pe social media sunt, de departe, Griezmann și David DeGea. În 2017, portarul spaniol a distribuit pe Twitter un clip cu el când se înalța pentru un dunk care din punct de vedere estetic arată fabulos și nu ai crede că el de fapt este portar profesionist.

De altfel calitățile atletice ale portarilor de fotbal s-au făcut remarcate pe terenul de baschet și la Sport Arena Streetball. Bogdan Stelea, legendarul portar al Generației de Aur, a fost de mai multe ori prezent la turneele noastre și a evoluat în meciuri demonstrative. Stelea este un mare pasionat de baschet și de NBA și, chiar dacă nu a făcut-o la unul dintre turneele noastre, apropiații săi spun că putea înscrie cu ușurință prin slam-dunk în perioada în care apăra buturile naționalei.

Și alte superstaruri din fotbalul mondial, precum Lionel Messi, Cristiano Ronaldo sau Garreth Bale au fost surprinși pe terenul de baschet unde au demonstrat că se pot descurca de minune. Ultimul dintre ei chiar a făcut parte dintr-un challenge realizat și filmat la Londra de către NBA Europe.

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.