Salt virtual: Campion anul trecut la baschet 3×3, victorios acum și pe consolă la Raiffeisen Bank eSport Arena Streetball

Marius Leonte din București a câștigat aseară cel de-al doilea turneu al campionatului de baschet 3×3 online Raiffeisen Bank eSport Arena Streetball, la categoria Playstation. Tânărul de 19 ani câștiga fix în urmă cu un an, la Mega Mall, ultimul turneu real organizat de către Sport Arena Streetball în București.

Marius, cu userul mariusalex088, avea două prezențe în optimile de finală la turneele precedente online, însă de această dată și-a dominat adversarii până în finală. În ultimul act a avut parte de un adversar redutabil, Ionuț Pantazi aka taviann_ aflat la cea de-a doua finală consecutivă pe consolă. Disputa a fost spectaculoasă și s-a decis pe final, scor 21-18, după ce Marius l-a controlat excelent pe Klay Thompson, starul echipei Golden State Warriors, marcând două coșuri consecutive de la distanță.

Jucători de baschet sau doar pasionați de baschet și de gaming și-au dat întâlnire săptămâna trecută pe terenurile virtuale din jocul NBA2k20, acolo unde au șansa să îi controleze pe jucătorii lor favoriți din NBA.

La categoria Xbox, campionul a fost Ionuț Sescu, de 16 ani, din București, aflat la a doua prezență în turneele eSport Arena Streetball. Acesta, cu userul PrajitorulOz l-a învins în finală pe Robert Codreanu, aka TiganuDinParis, scor 21-9.

Peste 10.000 de urmăritori au fost prezenți online de-a lungul celor două zile de transmisii, iar 300 dintre aceștia au răspuns corect la întrebările comentatorilor, intrând în tragerea la sorți pentru marele premiu oferit publicului de către Raiffeisen Bank, un Playstation 4 Pro. Acesta a fost câștigat de către Robert Gonda.

Marea surpriză a fost eliminarea încă din sferturile de finală a dublului campion la eSport Arena Streetball, Raul Jurchescu din Timișoara. Principalul favorit la câștigarea ceasului campionului, oferit de către Tissot, prin intermediul Albini Prassa a fost oprit de către Alex Ionescu aka Oitzzz, scor 21-16.

Campionatul de baschet 3×3 online Raiffeisen Bank eSport Arena Streetball continuă cu încă două etape, 21-25 octombrie și 25-29 noiembrie, urmând ca la începutul lunii decembrie să aibă loc turneul final al acestei ediții inaugurale.

Seria de evenimente este susținută de Raiffeisen Bank, Mastercard, Tissot, Glovo, McDonalds, Marvo, Aqyris și NBA2k21. Radioul oficial al competiției este Kiss FM.

 

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.