Rivalitățile prind contur la categoriile Open de la #SAS2022

Intensitate, luptă, bucurie, adrenalină, freestyle sunt câteva cuvinte prin care însuși jucătorii de 3×3 au descris sportul. În cel de-al doilea turneu Sport Arena Streetball din sezonul 2022, toate cele de mai sus au fost prezente în meciuri cu prelungiri, cu reveniri impresionante și aruncări decisive.

La Open Feminin competiția a fost câștigată de Știința București. Ele au câștigat finala împotriva echipei Agro Squad, 13-11 după un coș eroic de două puncte reușit de Ecaterina Armanu în prelungirile meciului. Ea a fost și jucătoarea cu cele mai multe puncte înscrise în finală, 5. Ea a fost și jucătoarea care a câștigat titlul de MVP, premiată cu ceasul 3×3 oferit de Tissot prin intermediul importatorului Albini Prassa.

Știința și-a luat revanșa după primul turneu al sezonului, acolo unde au cedat finala împotriva echipei Agro Squad. Carla Popescu a revenit în cercul câștigătoarelor după ce anul trecut a fost desemnată MVP în primul turneu al sezonului. Gabriela Irimia, jucătoarea cea mai experimentată din echipă, jucătoare care a reprezentat România în circuitul Women’s Series în 2019,  a câștigat un turneu Sport Arena pentru prima dată din 2019, atunci când a și participat ultima oară. Jucătoarea cu cele mai multe puncte din turneu pentru Știința București a fost Teodora Neagu cu 18. De altfel, Neagu a fost singura jucătoare cu cel puțin 10 reușite de un punct, ea reușind 16.

În echipa Agro Squad de la acest turneu cea mai bună marcatoare a fost Maria Stănescu, cu 12 puncte. A fost primul turneu pentru ea la categoria Open, după ce anul trecut a câștigat turneul final la categoria U18. Alexandra Chițanu și Mihaela Chelariu sunt jucătoarele care au fost în finală și turneul precedent, câștigând atunci împotriva jucătoarelor de la Știința București. Claudia Cristea s-a aflat și ea la a doua prezență în acest sezon, după ce în prima oprire a fost alături de Agro Squad 2.

La Open Masculin dominanța constănțenilor continuă. Frații Mâinea și Cezar Bărăgău se află la al treilea turneu Sport Arena Streetball câștigat consecutiv, totul începând cu turneul final de sezonul trecut. De data aceasta li s-a alăturat Mario Lazăr. După finală, singurul meci în care constănțenii nu au înscris minim 20 de puncte, Cristi Mâinea a fost ales MVP-ul turneului.

Finala jucată împotriva celor de la Știința București s-a terminat 19 la 15 pentru jucătorii de la malul mării, cele mai multe puncte fiind înscrise de Cristi Mâinea, 6. El a fost jucătorul cu cele mai multe coșuri de două puncte înscrise cu 11, singurul cu cel puțin 10 astfel de reușite. Din șase meciuri jucate de ei, patru s-au terminat înainte ca timpul de joc să expire. Și excepțiile au fost semifinală și finală, unde au înscris 20, respectiv 19 puncte.

În finală, atât Cezar Bărăgău cât și Mario Lazăr au avut 5 puncte, cei doi terminând turneul cu un total de 68 de puncte. Dani Mâinea a avut un total de 26 de puncte, cu două aruncări de două puncte, dintre care unul în finală. În total au fost 115 jucători înscriși la categoria Open Masculin, iar Constanța a avut patru jucători în primii 12 marcatori.

Știința București a avut doi din primii trei marcatori prin Sebastian Costeiu și Marius Ciotlăuș. În șase meciuri, Știința București a înscris 22 în cinci dintre ele, o reușită istorică. În plus, au permis mai mult de 10 puncte adversarilor, doar în semifinală și finală.

Sebastian Costeiu a terminat turneul pe primul loc în topul punctelor înscrise, cu 44. De sezonul trecut, el nu a lipsit de la niciun turneu, fiind de trei ori în finală. Alături de el în ultimele patru turnee a fost și Filip Macavei, cei doi fiind din ce în ce mai aproape de locul 1. De sezonul acesta li s-a alăturat și Marius Ciotlăuș, cel care și-a trimis echipa în finală cu un coș decisiv în prelungirile semifinalei, dar și Ovidiu Negoiță, care a terminat turneul cu 23 de puncte.

Suntem la 40% din sezonul 2022 și deja avem câțiva jucători care au reușit să își pună amprenta pe inelele de la Poli Arena. Rivalitatea dintre Agro Squad si Știința București la Open Feminin prinde contur în timp ce visul pentru World Tour devine din ce in ce mai palpabil la Open Masculin.

Circuitul Sport Arena Streetball 2022 este susținut de Mastercard, Superbet, Nike, Tissot, Horizon, Azuga, Federația Română de Baschet, Ideal Board Games și Red Bull iar radio-ul oficial al competiției este Kiss FM.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.