Liga Națiunilor U23 începe astăzi!

În primul weekend din luna august, competiția unde naționala masculină a României este vicecampioană revine în București, în Park Lake. A cincea ediție a circuitul FIBA3x3 Nations League U23 trece din nou prin România. În acest sfârșit de săptămâna vom afla cele două echipe care se vor califica în finala din Constanța, din conferința Europa Sud.

Această liga oferă o oportunitate pentru viitoarele talente de a-și perfecționa abilitățile în pregătirea pentru cele mai mari turnee de baschet 3×3 (World Tour, Campionatul Mondial, Jocurile Olimpice).

Anul trecut, la turneul final disputat în Palatul Parlamentului, naționala masculină a băieților a obținut locul al doilea, fiind echipa care a desemnat MVP-ul turneului, Cristi Mâinea. Echipa feminină nu a trecut de grupe, dar în ciuda acestui fapt, Alina Podar a fost cea mai bună marcatoare a turneului.

Anul acesta, după primele trei opriri din Tel Aviv, Israel este liderul în competiția masculină. Pe teren propriu, ei au terminat mereu pe podium, jucând finala în primele două etape, câștigând-o pe a două. De cealaltă parte a clasamentului se află echipa feminină a Israelului, singură care nu a jucat în vreo finală.

Italia ocupă al doilea loc în clasament după ce au jucat în ultimul act în ultimele două opriri, învingând Turcia în cea de-a treia oprire. Michele Serpilli a fost cel mai bun marcator în Israel, cu 48 de puncte. Italiencele sunt lidere în clasament înainte de etapele din București, încheind de fiecare dată între cele mai bune trei echipe.

Naționala României a început perfect sezonul, câștigând prima oprire, dar apoi vulturii nu au mai reușit să prindă podiumul. Condițiile vor fi diferite acum, beneficiind de sprijinul publicului. Acvilele sunt pe locul 4 după primele trei etape, reușind să ajungă în finală în prima etapă.

Grecia ocupă locul al patrulea, fiind singura echipă care până acum nu a reușit să ajungă în vreo finală în întrecerea masculină. În cea feminină, au terminat ultimele două etape pe podium, venind în București de pe poziția a treia în clasament.

La egalitate de puncte cu elenii sunt turcii, care însă au terminat în formă etapele din Israel, cu o finală pierdută cu Italia. Națională feminină a Turciei este la egalitate de puncte cu liderul Italia, după un parcurs în care au ocupat locurile 1, 5 și 1 în Tel Aviv. İlayda Güner este principala marcatoare înainte de etapele din România, cu 49 de puncte.

Naționalele României sunt deja calificate la turneul final din 14-16 Septembrie din Constanța, beneficiind de statutul de gazdă.

 invităm în Park Lake în acest weekend pentru a susține România, pentru a vedea cei mai buni tineri jucători de baschet 3×3 din această regiune a continentului. Pe unii din ei s-ar putea să-i mai întâlnim la Campionatul Mondial U23 din 5-9 octombrie din București.

Evenimentul FIBA 3×3 Nations League este organizat de către ACS Sport Promotion și Sport Arena Streetball și co-finanțat de către Primăria Sectorului 3 București. Turneul este susținut de către ParkLake Shopping Center, Nike, Tissot, Horizon, Pep&Pepperși Federația Română de Baschet. Partener global al evenimentelor FIBA 3×3 Nations League este Wilson.

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.