Prefață Liga Națiunilor: Două echipe se vor califica la finala mondială de la Constanța

In acest weekend, spectacolul 3×3 se muta la Veranda Mall, acolo unde cei mai buni tineri jucatori din Europa de Est vor juca 3 zile la rand, etapele 4, 5 si 6 din conferinta U21 a circuitului FIBA3x3 Nations League 2022. Evenimentul este co-finanțat de către Primăria Sectorului 2.

Vor fi 6 echipe, atat la masculin cat si la feminin, unde Lituania este favorita numărul 1 la ambele categorii. Augustinas Mikstas si Gabrielius Celka se intorc in Bucuresti, dupa ce anul trecut au participat la finala Nations League de la Palatul Parlamentului. In precedentele trei etape ale acestui sezon, lituanienii au terminat pe locurile 3, 1 si 3. Nationala feminina a lituaniei a terminat primele trei etape locurile 3, 1 si 1, lituanienii neratând podiumul. In cele trei opriri de sezonul trecut din Bucuresti, ele nu au reusit sa castige vreo etapa, dar pornesc in acest an ca favorite.

Martin Svoboda a dominat terenurile de la Poli Arena anul trecut, atunci cand Cehia a castigat doua dintre cele trei opriri, iar anul acesta asteptarile sunt mari. Anul acesta pana acum, doua victorii din trei pentru nationala sa, cu un pas mai aproape de finala Nations League care va fi in Constanta in acest an. Echipa fetelor cauta sa repete performanta de anul trecut a Cehoaicelor, atunci cand au reusit three-peatul in capitala Romaniei. Pana acum in acest an, niciun loc pe podium.

Polonia U21 este din ce in ce mai aproape de finish-ul pe primul loc in cadrul acestei conferinte, dupa ce a terminat pe locurile 4, 2 si 2 in Kaunas. Fetele au inceput impresionant sezonul, cu locul intai in prima zi de competitie, dar apoi nivelul a scazut si nu au mai ajuns pe podium. Polonia este o putere a baschetului mondial 3×3, o tara care a reusit rezultate uimitoare in Romania.

Austria este favorita numarul 4 in competitia masculina si vin in Bucuresti dupa ce au castigat un singur meci in ultimele doua zile din Kaunas. Vor avea nevoie de podium in fiecare zi pentru a mai spera la finala din septembrie. Echipa fetelor a evoluat de la etapa la etapa, terminând prima etapa pe locul 6, iar apoi pe locul 3 si 2. Ar putea urma locul intai in etapa de vineri ?

Romania este favorita a 5-a a turneului, dar asta nu a impiedicat nationala din a performa peste nivelul asteptarilor. Fara vreun finish pe podium pana acum, vulturii vor beneficia de sprijinul publicului, in acete ultime trei etape ale conferintei U21. Acvilele vin dupa doua rezultate care le-au asigurat locurile 2 si 3. Maria Militaru a fost a 7-a cea mai buna marcatoare a primelor etape, cu un total de 38 de puncte.

Estonia a avut o singură victorie până acum la masculin în acest sezon și au nevoie de un miracol la București dacă vor să se califice la finala de la Constanța. Echipa feminină a Estoniei, condusă de cea mai bună marcatoare a Conferinței, Marie Sepp – 55 puncte, a ajuns în finală în primul turneu de la Kaunas, dar nu a mai bifat nicio victorie de atunci.

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.