Liga Națiunilor la baschet 3×3 revine în România: 15-17 iulie pe esplanada Veranda

Între 15-17 iulie, România găzduiește cea de-a doua etapă a circuitului mondial de baschet FIBA 3×3 Nations League, competiția având loc la Veranda Mall. La turneu participă naționalele României, masculin și feminin, și alte echipe naționale din Austria, Cehia, Estonia, Lituania și Polonia, toate urmărind acumularea punctajului care le aduce calificarea în competițiile europene și internaționale. Evenimentul este organizat de Sport Arena Streetball și co-finanțat de Primăria Sectorului 2.

Pentru al doilea an consecutiv, România este gazda circuitului mondial FIBA 3×3 Nations League U21, rezervat categoriilor de vârstă sub 21 de ani. Competiția din 2022 are loc în perioada 15-17 iulie, iar meciurile se joacă zilnic în intervalul 15:00 – 21:30, pe terenul de basket de pe esplanada Veranda Mall.

Țara noastră a găzduit și în 2021 o etapă din acest circuit sportiv, considerat o rampă de lansare a tinerilor jucători pentru baschetul 3×3, intrat în rândul disciplinelor olimpice.

La această competiție oficială, parte din calendarul Federației Internaționale de Baschet (FIBA)
participă naționalele României, atât la masculin cât și la feminin, alături de echipele naționale ale Austriei, Cehiei, Estoniei, Lituaniei și Poloniei.

Turneul din această vară le oferă șansa echipelor să acumuleze puncte în clasamentele mondiale, iar naționalelor României ocazia să le obțină chiar pe teren propriu. Miza este ierarhia pe națiuni, care determină calificarea în competițiile europene și mondiale.

Evenimentul sportiv va dura trei zile și va include, pe lângă meciurile de baschet 3×3 și o serie de activități de promovare a acestei discipline olimpice, precum și a sportului în aer liber în general, la care sunt așteptați locuitorii sectorului 2, dar nu numai.

Baschetul 3×3 și-a făcut debutul olimpic la meciurile Tokyo 2020, acolo unde naționala feminină a României s-a clasat pe locul șapte, iar pasionații sportului așteaptă cu interes meciurile din cadrul Paris 2024.

Evenimentul, organizat de Sport Arena Streetball și co-finanțat de Primăria Sectorului 2, se anunță un adevărat festival de sport urban, cu muzică, concursuri pentru spectatori de toate vârstele și momente de entertainment, care să atragă comunitatea către un stil de viață activ.

Dacă ești pasionat al acestui sport, sau doar curios, reține că între 15-17 iulie poți să mergi pe esplanada Veranda Mall să vezi meciurile și să susții naționalele României de baschet 3×3.

Partenerii evenimentului sunt: Veranda Mall, Nike, Tissot, Horizon, Decathlon, Federația Română de Baschet și Kiss FM iar partener global al circuitului mondial FIBA 3×3 Nations League este Wilson.

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.