Lecție de baschet 3×3! Liderii mondiali se impun la Raiffeisen Bank Bucharest Challenger

Novi Sad Al Wahda, cea mai buna echipă de baschet 3×3 din lume, s-a impus la cea de-a cincea ediție a Raiffeisen Bank Bucharest Challenger, după o finală fără istoric, scor 21-6 cu marea rivală Ljubljana. Evenimentul a avut loc sâmbătă și duminică în Piața Universității din București. 

Deși Ljubljana conducea cu 2-1 în întâlnirile direct din acest sezon, cel de-al patrulea episod din acest adevărat “El Clasico” din baschetul 3×3 s-a încheiat după o lecție predată de Novi Sad Al Wahda în fața celor aproape 1000 de spectatori prezenți în Piața Universității din București.

Jucătorii sârbi, care evoluează pentru clubul Al Wahda din Emiratele Arabe Unite, au reușit un debut fulminat de partidă, scor 10-1 după doar patru minute de joc și nu au mai privit înapoi, cucerind titlul și premiul de 4000 de dolari. Premierea a fost efectuată de Ștefan Săndulache, directorul Direcției pentru Sport și Tineret a Municipiului București, partener al competiției.

Ambele finaliste s-au calificat pentru FIBA 3×3 World Tour Debrecen, unul dintre cele trei turnee Masters din Europa, care va avea loc la începutul lunii septembrie.

Tricolorii București, echipa care are în componență jucătorii ce vor evolua pentru naționala României la apropiatele Campionate Europene de baschet 3×3 (2-4 Septembrie, AFI Palace Cotroceni), s-a oprit în semifinale, cedând în fața slovenilor de la Ljubljana, 16-21.

Trupa de dans Frontline Crew, alături de majoretele de la Dracula’s Girls au animat atmosfera în pauzele dintre meciuri în timp ce spectatorii au câștigat, în cadrul concursurilor dedicate, premii oferite de Raiffeisen Bank, sponsorul principal al competiției.

Turneul international aflat la a cincea ediție a adunat nu mai puțin de zece echipe din circuitul mondial FIBA 3×3, 11 țări de pe trei continente fiind reprezentate la București, într-un sezon extrem de important pentru baschetul 3×3. În urma competițiilor din acest an, Comitetul Internațional Olimpic va analiza propunerea FIBA de includere a disciplinei baschet 3×3 în programul Jocurilor Olimpice, începând cu ediția Tokyo 2020, o decizie în acest sens urmând a fi luată în vara anului viitor.

Raiffeisen Bank Bucharest Challenger este un turneu marca Sport Arena Streetball și este organizat de ACS Sport Promotion cu sprijinul Direcției pentru Sport și Tineret a Municipiului București și a cluburilor sportive Steaua CSM Eximbank și Agronomia. Evenimentul este susținut de Gatorade, Casio G-Shock, Nike, Red Bull, Ursus Cooler și Bicicletele Pegas. Powered by Kiss FM și Vice.

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.