Favoritele au preluat controlul în prima zi la Raiffeisen Bank Bucharest Challenger

Novi Sad Al Wahda (UAE), Ljubljana (Slovenia) and NY Harlem (SUA) au terminat fără înfrângere prima zi la Raiffeisen Bank Bucharest Challenger, turneu international care se desfășoară sâmbătă și duminică în Piața Universității din București. Fiecare dintre cele trei echipe a marcat 42 de puncte în primele două meciuri din grupă.

Novi Sad s-a folosit de o apărare la sânge și de obișnuita ofensivă echilibrată pentru a trece fără probleme de Che Bar Priștina din Kosovo și de nationala de baschet 3×3 a României, care evoluează sub numele de Tricolorii Bucharest în această competiție. Tricolorii vor lupta pentru un loc în sferturile de finală într-un meci decisiv cu echipa din Kosovo.

REZULTATE ȘI CLASAMENTE

Ljubljana, a doua echipă ca valoare din lume, după Novi Sad, nu a avut prea mari probleme în fața tinerilor de la Bucharest Littles, nimeni alții decât naționala de baschet 3×3 U18 a țării noastre. Puștii, care sunt calificați la Campionatul European, au șansa de a trece în sferturi, după Victoria repurtată ieri cu Choco Loco, dar au nevoie de o victorie în fața canadienilor de la Winnipeg.

După a călătorie de poveste, care a inclus zboruri amânate sau ratate și escale prelungite, americanii de la NY Harlem s-au regrupat la București cu doar câteva ore înainte de primul meci al turneului. Acest lucru nu i-a împiedicat însă să câștige fără probleme ambele meciuri ale zilei, unul dintre ele în derby-ul grupei cu Master Zemun din Serbia.

Sârbii și austriecii de la Gap Amstetten luptă azi pentru un loc în sferturile de finală, însă austriecii au o misiune aproape imposibilă în fața americanilor din New York.

Grupa D este deschisă în continuare oricărui rezultat, fiecare dintre cele patru echipe terminând ziua cu o victorie și o înfrângere. Sao Paolo din Brazilia și Eco Romari Vitez din Bosnia au prima șansă, având 39, respectiv 38 de puncte marcate după două partide.

Fanii au putut urmări în prima zi și un meci demonstrativ de baschet în scaun ruland oferit de fundația Motivation în timp ce Virgil Stănescu, președintele Steaua CSM EximBank a fost premiat cu o bicicletă în cadrul unui moment oferit de partenerul competiției, Bicicletele Pegas.

Ziua a doua de la Raiffeisen Bank Bucharest Challenger începe astăzi la ora 17.00 cu ultimele meciuri din grupe, urmate apoi de sferturi de finală, semifinale și finală.

Competiția este LIVE pe www.3la3.ro și pe www.facebook.com/sportarenastreetball.

Echipele se duelează pentru premii în bani în valoare totală de 5000 de dolari iar primele două clasate vor obține de asemenea calificarea la FIBA 3×3 World Tour Debrecen.

Raiffeisen Bank Bucharest Challenger este un turneu marca Sport Arena Streetball și este organizat cu sprijinul Direcției pentru Sport și Tineret a Municipiului București și a cluburilor sportive Steaua CSM Eximbank și Agronomia. Evenimentul este susținut de Gatorade, Casio G-Shock, Nike, Red Bull, Ursus Cooler și Bicicletele Pegas. Powered by Kiss FM și Vice.

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.