Istorie VS mister în noul sezon din circuitul mondial

Prima etapă din circuitul FIBA 3×3 World Tour începe în acest weekend în Japonia, la Utsunomiya. Acțiunea a început încă din presezon, unde jucători renumiți s-au transferat de la echipele la care au scris istorie.

Pentru al doilea an la rând, circuitul mondial începe la Utsunomiya. UB, cea mai bună echipă din sezonul trecut va încerca să își apere titlul din Japonia. Sunt 14 echipe la start, la fel ca anul trecut, doar că acum sunt opt echipe diferite față de ediția trecută. Va fi un sezon unde una din poveștile principale va fi lupta dintre continuitate și echipele noi, formate în urma transferurilor suprinzătoare. UB este în aceeași formulă ca anul trecut, cu Barac, Brankovic, Majstorovic și Stojacic, primii 4 din clasamentul individual FIBA3x3.

Anul trecut UB a câștigat finala din Japonia în fața celor de la Princeton cu 22 la 16. Anul acesta Princeton nu participă la evenimentul care deschide sezonul, după ce au pierdut doi jucători din echipă. Maddox și Barry au fost transferați la o nouă echipă, Miami. Echipă care îl are pe cel mai popular baschetbalist dintre jucătorii de 3×3, deși nu a jucat încă vreun meci în World Tour. Este vorba de Jimmer „JimmerMania” Fredette. Nu a avut nevoie să joace în circuitul mondial pentru a câștiga medalia de aur la AmeriCup sezonul trecut, însă la Utsunomiya va da pentru prima oară de 3×3-ul european. Primul meci al echipei Miami este împotriva lui UB. „JimmerMania” nu putea avea un început mai greu.

Favorita a doua este echipa lituaniană Raudondvaris, fosta Sakiai, formație care a terminat pe locul nouă anul trecut la finala din Abu Dhabi. Puțin mai la nord se află Riga. Dar nu acea Riga, nu letonii care au câștigat aurul olimpic și au format una dintre echipele istorice ale sportului. Sau cel puțin nu jumătate din ea. Karlis Lasmanis și Nauris Miezis s-au transferat la Beijing. Iar Beijing nici nu va participa la acest prim turneu din an. Dublă dezamăgire pentru fanii lor. Cavars și Krumins sunt în continuare sub steagul leton, iar lor li se alătură sârbul Pasaljic, care a fost la Liman sezonul trecut și chinezul Xingrui Wu, debutant în circuit.

Dar superstarii letoni nu sunt singurii care au ajuns la o echipă din China. Dimeo van der Horst și Thibaut Vervoort vor juca împreună pentru Futian, o echipă nouă, absentă și ea din Japonia. Cei doi sunt pe locurile 8 și 6 în clasamentul individual, fiind între cei mai buni zece marcatori anul trecut. Antwerp, fosta echipă a lui Vervoort participă la Utsunomiya, iar cel care va încerca să umple golul lăsat de TV este Augustijnen, rezerva de anul trecut a celor de la Antwerp.

Amsterdam și Utrecht au fost doi noi puteri olandeze anul trecut, iar anul acesta au făcut un schimb. Worthy de Jong de la Utrecht pentru Kovacevic de la Amsterdam. Amsterdam este favorita a șasea în Japonia, iar pentru debutul lui Kovacevic la noua echipă va trebui să mai așteptăm. Un alt jucător vechi într-un maiou nou este Aleksandar Ratkov, noul jucător al mongolilor de la Sansar. Pe modelul celor de la Ulaanbatar, acum și Sansar are o echipă formată din trei localnici și un străin.

O altă echipă care are aceeași membrii ca anul trecut este Vienna, finalista de la Abu Dhabi și favorita 4 din Japonia. Stojacic nu este în lot pentru acest turneu, fiind înlocuit de Kaltenbrunner, rezerva de anul trecut a echipei.  

 Totul începe în acest weekend. Noi echipe încearcă să își facă loc printre clasicii 3×3-ului, vechi jucători în noi culori, și un prim titlu de dat. Al 12-lea sezon din circuitul mondial va fi o bătălie între istorie și mister.

Sursa foto: FIBA3x3

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.