Primele noutăți despre sezonul 2023 al Sport Arena Streetball

Sezonul 2023 al circuitului de baschet 3×3 Sport Arena Streetball va debuta în perioada 12-14 mai cu turneul ce va avea loc la baza sportivă Poli Arena, din Universitatea Politehnică București.

Noul sezon vine și cu o serie de modificări atât în ceea ce privește premiile puse în joc cât și referitor la modalitatea de înscriere și la taxele de participare.

Astfel, pentru prima oară în istoria Sport Arena Streetball vor fi acordate premii în bani la mai multe categorii de vârstă, nu doar la Open Masculin, iar fondul asigurat în urma taxei de participare va fi redirecționat către premierea tuturor categoriilor de vârstă, fie în bani, fie în obiecte (pentru categoriile U10, U12, U14).

O altă noutate o reprezintă modalitatea de plată a taxei de participare, care va fi realizată online, prin intermediul platformei play.fiba3x3.com. Aceasta va fi achitată doar per echipă, de către un singur jucător (căpitanul echipei) și are o valoare fixă indiferent de numărul jucătorilor din echipă (trei sau patru).

Pentru primul turneu, cel din 12-14 mai, taxa de participare este de 150 de euro / echipă și include, pentru toți jucătorii, maioul oficial de joc.

Începând cu cel de-al doilea turneu, taxa de participare va fi de 50 de euro / echipă, urmând ca jucătorii care nu dețin deja un maiou oficial de joc, să-l poată achiziționa direct de la organizatori, la locul de desfășurare al turneului.

Înscrierile pentru fiecare turneu se vor face pe site-ul oficial, 3la3.ro, și vor începe, în mod tradițional, la ora 15.00 a zilei de luni din săptămâna turneului. Pentru prima etapă, înscrierile încep așadar în data de 8 mai, ora 15.00 și se vor face în limita a 130 de echipe, cumulat, la toate categoriile, sau până miercuri, 10 mai, ora 23.00.

Marea finală a Sport Arena Streetball Tour 2023 va avea loc la Constanța, în perioada 8-10 septembrie.

Turneele Sport Arena Streetball sunt deschise și jucătorilor din afara țării, cu mențiunea că în cazul participării la categoria Open Masculin aceștia pot intra doar în posesia premiilor în bani de la fiecare etapă. Echipele care au în alcătuire jucători străini nu vor fi eligibile pentru a participa la finala de la Constanța, deoarece campioana Sport Arena Streetball 2023 la categoria Open Masculin va reprezentanta României în FIBA 3×3 World Tour.

Calendarul sezonului 2023 este următorul:

• 12-14 mai – București, Politehnica – Turneul 1
• 26-28 mai – București, Politehnica – Turneul 2
• 30 iunie-2 iulie – București, Politehnica – Turneul 3
• 28-30 iulie – București, Politehnica – Turneul 4
• 25-27 august – București, Politehnica – Turneul 5
• 8-10 septembrie – Constanța – Finala

 

Citește și:

One Thought to “Primele noutăți despre sezonul 2023 al Sport Arena Streetball”

  1. Marius

    Care este pretul unui maiou?

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.