Astăzi începe al 18-lea sezon Sport Arena Streetball

Este majoratul Sport Arena Streetball, al 18-lea sezon de baschet 3×3. Sezon care începe în același loc unde a avut loc geneza 3×3-ului în România, baza sportivă din cadrul Universității Politehnica București. Un sezon petrecere care începe în apropierea verii, anotimpul distracției. Iar primul turneu va fi absorbit de sentimentul plăcut al revederii.

La Open Feminin campioana de anul trecut, CSM Constanța revine într-o formă ușor diferită. Ecaterina Armanu și Bianca Fota sunt cele două care au câștigat turneul final de sezonul trecut, iar lor li se alătură Anisia Croitoru și Mihaela Panait. Anisia Croitoru și Bianca Fota sunt vicecampioanele României din Liga Națională în acest sezon, iar Mihaela Panait a fost MVP-ul turneului 4 de anul trecut, iar ea ar putea juca și la U18. Constanța este principala favorită a grupei A, acolo unde se va înfrunta cu alte două echipe veterane, Timișoara și Știința.

În grupa B sunt patru echipe, cea care pleacă cu prima șansă fiind Agro Squad, unde vor juca Sonia Ursu, Gabi Irimia, Maria Militaru și Teodora Neagu. Oricine a fost în jurul acestui fenomen în ultimii ani nu care cum să nu le cunoască. În aceeași grupă sunt CS Vâlcea, Sportul Studențesc și o echipă nouă Gheparzii Revismed, unde trei din patru jucătoare nu au mai jucat până acum la vreun turneu SAS.

Grupele de la Open Masculin s-au împărțit perfect cu 24 de echipe, 8 grupe de trei. Constanța se întoarce, după ce la fel ca la feminin a câștigat turneul final și a obținut calificarea către World Tour. Principala rivală de anul trecut Știința este și ea prezentă și pregătită să se revanșeze. Anul trecut nu a fost finală fără vreuna dintre cele două la Open Masculin. Una din intrigile acestui turneu, de fapt chiar a sezonului va fi lupta dintre ele două, și celelalte echipe.

Pitești a câștigat turneul trei sezonul trecut și este și ea o pretendentă, echipa formată din Chițu, Coconea și Seung Jun Lee, sportiv care a participat în World Tour și a reprezentat Corea de Sud la Campionatul Mondial, va fi cu siguranță spectaculoasă. Poate va produce surpriza o echipă nouă, a trecut ceva timp de când am avut parte și de o “cinderella story” la Open Masculin.

Anul trecut a fost introdusă pentru prima oară categoria U21, iar această poveste continuă și în acest sezon. Matei Curea, principalul marcator al categoriei de anul trecut revine la Politehnică. La masculin sunt zece echipe, iar finala va fi ultimul meci de sâmbătă. La U21 feminin sezonul trecut nu s-a înscris nicio echipă, iar în acest sezon începe să fie populație și la această categorie, fiind trei echipe aici la primul turneu. Două dintre jucătoarele înscrise sunt chiar cele mai bune marcatoare de sezonul trecut de la U18 feminin, Bianca Sîrbu și Anisia Pușcașu.

La U18 masculin putem spune că avem o echipă “All-Star”, cu Robert Spoitoru și Robert Papuc, locul unu și doi în ierarhia coșgheterilor de sezonul trecut, alături de Cezar Unitu, participant la concursul de Slam-Dunk de vara trecută și Alex Moroșanu, jucător al lui Dinamo. Ei sunt echipa de bătut, echipa care va merge cu o țintă pe spate în fiecare partidă. Finala lor se va juca tot sâmbătă seară, între cea de la U16 și cea de la U21 masculin.

Sunt peste 20 de echipe înscrise la U14, 19 la U16, adică peste 100 de jucători care nu erau născuți atunci când a apărut comunitatea Sport Arena Streetball.

Vor fi două zile și trei nopți pline, ceva mai scurt ca în basme, dar ceva mai fantastic.

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.