CSM Constanța și Agro Squad au dominat primul turneu Sport Arena Streetball

CSM Constanța și Agro Squad, echipa clubului Agronomia București și-au împărțit succesele la categoriile de elită în primul turneu Sport Arena Streetball din 2023. Competiția de baschet 3×3 la care au participat peste 500 de jucători, s-a încheiat duminică seara pe terenurile din Universitatea Politehnică București.

Finalele de la categoriile Open Masculin și Open Feminin au avut aceleași protagoniste. Fetele de la Agro, cu Sonia Ursu, reprezentantă a României la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, în prim plan s-au impus în finala cu CSM Constanța, 20-16.

Ursu a fost desemnată MVP-ul categoriei, după ce a fost principala realizatoare a echipei, cu 45 de puncte în cinci meciuri, 24 dintre ele venind în urma unor aruncări din spatele semicercului.

Constănțenii și-au luat revanșa în finala masculină, după un meci electrizant încheiat cu scorul de 21-20 pentru CSM. Mario Lazăr a marcat coșul decisiv pentru victorie, la scorul de 20-20 și a încheiat turneul cu 55 de puncte în șase meciuri. Lazăr a fost imposibil de oprit în spațiul de trei secunde, cu 49 de puncte venind din acțiune, din apropierea inelului, jucătorul constănțean fiind desemnat cel mai bun jucător al categoriei. Ambii câștigători ai titlului de MVP au fost premiați cu un ceas 3×3 marca Tissot.

Baby dunk contest – atracția turneului

Ziua de sâmbătă a program și concursul de slam dunk, care a avut o prefață inedită. Ce mai mici baschetbaliști, de la categoriile de vârstă sub 10 și sub 12 ani s-au întrecut într-un concurs de slam dunk, la un inel coborât la înălțimea potrivită.

Juriul a fost alcătuit din participanții la concursul dedicat seniorilor, în timp ce primii trei clasați la copii au primit șansa de a-i juriza pe favoriții lor mai mari. Florea Paciup a fost campionul la copii, în timp ce concursul seniorilor a fost câștigat de către Bogdan Andronic, de la Agro Squad.

Andronic a impresionat și în turneul masculin de la categoria Open. El a fost eroul semifinalei cu CSU ASE, câștigată de Agro Squad cu 21-20, când a fost principalul marcator al echipei sale cu 9 puncte și a dirijat o spectaculoasă revenire, bazată pe trei coșuri din spatele semicercului.

Ștefan Petrea, premiul Rising Star

După spectacolul de la slam dunk a fost o serie de șase finale care au închis ziua de sâmbătă. Cea mai clară victorie a venit chiar de la cea mai mică categorie de vârstă, U10, acolo unde echipa Rechinii a “smuls” titlul cu o victorie la diferență de 12 puncte, 15-3. La U12 masculin, echipa ABC Play a jucat cinci meciuri și nu a pierdut niciunul.

Cerul s-a întunecat cu finala de la U21 feminin, prima din istoria Sport Arena Streetball, unde Sportul Studențesc a învins clar cu 21 la 7. Show-ul a fost continuat cu finala U16 masculin, unde echipa numită “Frații broders” s-a impus cu 20-9 într-un turneu în care au participat în doar trei jucători.

La U18 masculin, echipa formată din Robert Papuc și Robert Spoitoru, cei mai buni marcatori ai sezonului de anul trecut de la categoria U18, a câștigat în acest weekend, înscriind 21 de puncte în trei din cele patru meciuri. Ei au invins în finală echipa Slime Disease cu 21-16.

Totuși, premiul individual Rising Star, oferit de către Horizon pentru cel mai bun jucător la categoriile de vârstă sub 21 de ani a revenit lui Ștefan Petrea, care a impresionat de-a lungul turneului cu evoluțiile sale.

Ultimul meci al serii de sâmbătă a fost finala de la U21 masculin, unde “Por Nemuc” a învins Broscanii cu 21-11 și încheiat turneul marcând cel puțin 20 de puncte în toate partidele.

Duminică au continuat finalele cu cele de la categoria U14, atât feminin dar și masculin, acolo unde a fost un record de echipe participante, 18. Ambele finale au fost strânse, cea de la masculin având parte chiar de o revenire spectaculoasă. Laguna albastru a câștigat în prelungiri după ce a fost condusă în majoritatea partidei, 14-12 cu Ama Gazzers. La U14 feminin a câștigat echipa big boși, cu 9-6, în finala cu 1 in și 3 degeaba.

 

 

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.