Iașiul a fost, pentru un week-end, capitala baschetului 3×3

Fie că au venit de la 800 de kilometri depărtare sau doar de la 80, peste 50 de echipe s-au reunit în week-end la Iași pentru a juca baschet 3la3 la primul turneu din circuitul national de baschet 3×3 Raiffeisen Bank Challenger Tour.

A fost o sărbătoare a baschetului în aer liber, pe jumătate de teren, o disciplină din ce în ce mai populară, care se luptă cu șanse reale pentru a fi inclusă în programul Jocurilor Olimpice, începând cu ediția Tokyo 2020.

Competiția marca Sport Arena Streetball a avut toate ingredientele necesare pentru spectacol.  Concursuri de slam-dunk și îndemânare, demonstrații de street dance, majorete și multe meciuri spectaculoase. Grațian Pintea, deși la doar 1,75 metri înălțime, a uimit asistența prin detenta sa impresionantă și a câștigat concursul de slam-dunk, învingându-l în finală pe Andrei Gheorghe.

iasi sport arena streetball dunkCele mai tari dueluri s-au dat la categoria Open Masculin, acolo unde echipa câștigătoare urma să fie răsplătită cu un cec în valoare de 5000 de lei. În finală, Știința București a învins, cu scorul de 21-14, echipa bulgară USK Blagoevgrad, care eliminase în finală marea favorită, Școala Veche.

Bulgarii au călătorit peste 800 de kilometri pentru a juca la acest turneu, însă s-au bucurat de fiecare moment. “Ne place să călătorim, iar în România venim mereu cu mare drag. În Bulgaria nu avem turnee atât de bine organizate, totul este excelent aici”, sunt vorbele lui Ivan Mirchev, căpitanul celor de la Blagoevgrad.

Nu doar jucătorii profesioniști au participat la turneu. Echipa Happy Girls a avut în componență mai multe profesoare de la o școală din Suceava, care au venit în Iași special pentru acest turneu. “Ne place baschetul și vrem să dăm un exemplu celor mai tineri, elevilor noștri, vrem să promovăm mișcarea în aer liber”, și-au justificat ele prezența la turneu.

iasi sport arena streetball 1Majoretele de la Dracula’s Girls, vicecampioane europene, au încântat asistența iar trupa Qasar Dance a smuls ropote de aplauze cu o evoluție entuziasmantă. Alături de eveniment a fost și cunoscutul artist ieșean Iulian Canaf, ambasador al turneului, care a fost premiat de către Pegas cu o bicicletă.

iasi sport arena streetball pegas canafTurneul marca Sport Arena Streetball a fost organizat de Asociația Sport a la Iași cu sprijinul Primăriei Municipiului Iași și a Fundației Sportului Ieșean și este susținut pe plan local de Klarwin, Blue Air, Club Viper, Weider, Centrul Comercial Felicia, Centrul Municipal de Colectare Iași, Toyota Iași, Carrefour, Ancada, Yves Rocher, Ina Design, GIP și Bit Defender.

Raiffeisen Bank Challenger Tour este susținut la nivel national de Raiffeisen Bank, Gatorade, Casio G-Shock, Ursus Cooler și Nike.

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.