Streetball-ul s-a intors acasă! Show total pe terenurile din Politehnică

Poli Streetball, a doua etapă a circuitului national Raiffeisen Bank Challenger Tour, a adunat peste 1.500 de oameni, jucători și spectatori, pe terenurile din Universitatea Politehnică București, de-a lungul a trei zile pline de baschet și distracție.

În locul de unde a început povestea turneelor marca Sport Arena Streetball, în urmă cu 11 ani, iubitorii de baschet în aer liber s-au adunat pentru un weekend de poveste, încheiat cu o dispută spectaculoasă în marea finală la categoria Open Masculin. Știința București, învingătoarea etapei precedente, de la Iași, a avut un avantaj de șapte puncte în debutul finalei, scor 8-1, pentru a ceda în cele din urmă cu 19-21 în fața celor de la Choco Loco, în cel mai antrenant meci al turneului. Campionii au încasat un CEC în valoare de 4000 de lei.

Sport Arena Streetball Politehnica Raiffeisen Bank 6

Naționala feminină de baschet 3×3 a României s-a impus din nou în competiția dedicată senioarelor. Gabriela Mărginean, Anca Șipoș, Sonia Ursu-Kim și Andra Haas se pregătesc intens pentru sezonul rezervat echipelor naționale, care cuprinde în acest an calificări și turneu final pentru Campionatele Europene și turneul final al Campionatelor Mondiale, unde România este deja calificată.

Sport Arena Streetball Politehnica Raiffeisen Bank 3

Momentele de entertainment au alternat cu cele de baschet. Fani au avut parte de o spectaculoasă demonstrație de slam-dunk în care s-au duelat două generații de dunkeri români și la care au participat și cunoscuții realizatori de radio Sergiu și Andrei.

Sport Arena Streetball Politehnica Raiffeisen Bank 4

Trupa Born 4 Trouble, aparținând centrului Policy Center for Roma and Minorities a încântat audiența cu câteva momente de street-dance, în timp ce componenții echipei de baschet în scaun rulant Motivation au oferit o lecție de pasiune și determinare în cadrul unui meci demonstrativ.

La turneu au participat echipe din România, Turcia, Grecia și Bulgaria.

Sport Arena Streetball Politehnica Raiffeisen Bank 8

În total peste 140 de echipe, respectiv aproape 600 de jucători, au luat  parte la turneul din Universitatea Politehnică București, cea mai numeroasă prezență din acest sezon, care se află abia la început. Celelalte turnee care fac parte din Raiffeisen Bank Challenger Tour sunt: Brașov Streetball (18-19 iunie), Cluj Streetball (25-26 iunie) și Constanța Street Play Cazino (6-7 august).

Anul 2016 reprezintă un moment important pentru pasionații de baschet 3×3, întrucât în urma acestui sezon se va lua decizia privind includerea baschetului 3×3 în programul Jocurilor Olimpice la ediția Tokyo 2020. Baschetbaliștii români ar putea avea astfel șansa în viitor de a călca pe urmele legendelor sportului românesc și de a lupta pentru a accede în cea mai importantă competiție sportivă a planetei.

Turneul marca Sport Arena Streetball a fost susținut de Raiffeisen Bank, Gatorade, Casio G-Shock, Ursus Cooler, Nike, Pegas, Direcția pentru Sport și Tineret a Municpiului București și Universitatea Politehnică București. Powered by Kiss FM și Vice.com.

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.