Federația Internațională de Baschet felicită campionii de la Raiffeisen Bank eSport Arena Streetball

Daniel Bratu, câștigător la categoria Xbox, respectiv Răzvan Popa, care s-a impus la categoria PlayStation, în cadrul primului sezon Raiffeisen Bank eSport Arena Streetball, au fost felicitați în cadrul unui articol publicat pe site-ul oficial al Federației Internaționale de Baschet, care de asemenea a apreciat eforturile Sport Arena Streetball de a ține comunitatea activă pe timp de pandemie.

Într-un an în care evenimentele tradiționale de baschet 3×3 organizate de către Sport Arena Streetball nu s-au putut desfășura, comunitatea din jurul turneelor s-a mutat în online. Competițiile de baschet 3×3 pe consolă din seria Raiffeisen Bank eSport Arena Streetball au atras atenția Federației Internaționale de Baschet, care a apreciat modul în care uneltele de management online pentru turneele de 3×3 au fost folosite în eSports.

“Sport Arena găzduiește anual o mulțime de evenimente FIBA 3×3 Endorsed în România. Pandemia COVD-19 i-a împiedicat pe entuziaștii organizatori români să se întâlnească pe teren. Astfel că ei au reunit comunitatea pe un teren de baschet virtual, păstrând în același timp spiritul de competiție intact. Felicitări pentru Daniel Bratu aka IAmNotDanny, respectiv Răzvan Popa aka xMonsterRO pentru succesele la categoriile respective”, scrie site-ul oficial al FIBA – https://fiba3x3.com/en/news/2021/a-tale-of-digital-innovation-fiba-3×3-event-management-tool-used-in-e-sports-competition-for-first-time-ever.html.

Cu un total de opt evenimente, trei demonstrative în lunile aprilie și mai și apoi un sezon complet de patru turnee și o finală, din august până în decembrie, Raiffeisen Bank eSport Arena Streetball a devenit rapid unul dintre principalele elemente de atracție pentru tineri și nu numai.

Peste 180 de jucători, având vârste între 6 și 43 de ani, s-au înscris în competiția de baschet 3×3 online, care a generat de-a lungul sezonului peste 200.000 de vizualizări video. Valoarea totală a premiilor oferite atât pentru participanți cât și pentru cei care au urmărit turneele pe livestream fiind de aproximativ 100.000 de lei.

Raiffeisen Bank eSport Arena Streetball a fost susținut de-a lungul primului sezon de către Mastercard, Tissot, Nike, Aqirys, Marvo, Grid, Azuga, Glovo, Dunk Shop Romania și 2K Sports, iar radioul oficial al competiției a fost Kiss FM.

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.