Finala Raiffeisen Bank eSport Arena Streetball: Turneul de baschet 3×3 online a pus punct anului 2020

Prima ediție a campionatului de baschet 3×3 online Raiffeisen Bank eSport Arena Streetball s-a încheiat odată cu marea finală care a avut loc pe 28 și 29 decembrie. Campionii absoluți au fost Răzvan Popa la categoria PlayStation și Daniel Bratu la categoria Xbox. Cei doi au fost recompensați cu câte o consolă Next-Gen, PS5, respectiv Xbox X, oferite de către Raiffiesen Bank.

Peste 180 de jucători s-au duelat în această competiție unică în Europa, începută în luna august. S-au disputat patru turnee regulate în urma cărora primii 16 jucători clasați la fiecare categorie s-au calificat pentru marea finală din 28 și 29 decembrie.

Într-un sezon în care clasicele competiții de streetball au fost compromise din cauza pandemiei de Covid-19, Sport Arena Streetball împreună cu partenerii tradiționali ai turneelor de baschet 3×3 au reușit să mențină comunitatea baschetbalistică unită și să ofere o alternativă online pentru a păstra spiritul de competiție intact.

La categoria Xbox, Daniel Bratu aka IamNotDanny a fost omul surprizelor. Favorit cu numărul 12 la start, Daniel a trecut în drumul către titlul suprem de principalul favorit, Vlad Nistor, în semifinale și apoi de capul de serie numărul 3, Ionuț Sescu aka PrajitorulOz, în marea finală.

Suprizele nu au fost atât de mari la categoria PlayStation acolo unde s-a impus Răzvan Popa, unul dintre cei mai tineri competitori, în vârstă de 14 ani, care la startul finalei era cotat cu șansa a treia. Răzvan, aka xMonst3rRO, deține recordul pentru cele mai multe partide disputate în campionat, 20, la egalitate cu Taviann_ și nu este străin de gustul victoriei, el câștigând unul dintre cele patru turnee preliminare.

Ambii campioni și-au completat premiile cu câte un ceas Tissot 3×3, oferit de către Albini Prassa și cu câte o pereche de baschet Nike PG4, oferite de către Dunk Shop România.

Transmisiile livestream din campionatul Raiffeisen Bank eSport Arena Streetball au adunat peste 200.000 de vizualizări pe toate platformele, iar cei care au urmărit meciurile au participat la concursurile pentru public. Marele premiu pentru urmăritori a fost câștigat la finală de către Robert Pătraru, din Ploiești, care a intrat în posesia unei console PS5 oferite de către Raiffeisen Bank.

În premieră pentru un eveniment sportiv din România, finalele au fost transmise live și pe Instagram.

Campionatul de baschet 3×3 online Raiffeisen Bank eSport Arena Streetball a fost susținut de-a lungul primului sezon de către Mastercard, Tissot, Nike, Aqirys, Marvo, Grid, Azuga, Glovo, Dunk Shop România, 2K Sports. Radioul oficial al competiției a fost Kiss FM.

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.