CM 3×3: Romania, in optimi cu ambele nationale

Nationalele Romaniei s-au calificat in optimile de finala ale Campionatelor Mondiale de baschet 3×3, care au loc la Moscova, atat la masculin cat si la feminin. 

Baietii au incheiat grupa B pe locul al doilea, dupa Lituania, echipa de la care au pierdut dramatic in ultimul meci din prima faza a competitiei, scor 16-17. Angel Santana a marcat pentru 16-15 cand mai erau trei secunde de joc, dar lituanienii au scos rapid mingea in afara semicercului si au marcat aruncarea decisiva.

Succesul a decis ocupanta primului loc in grupa, iar tricolorii au fost nevoiti sa se multumeasca cu locul doi. Jocurile rezultatelor din grupa C le-a scos in cale echipa Noii Zeelande, o echipe extrem de puternica din punct de vedere fizic, adevarati Tall Blacks, asa cum sunt supranumiti baschetbalistii din aceasta tara.

Fetele au decis calificarea in optimi inca din meciul cu Uruguay, castigat fara probleme inainte de limita, scor 21-9, dar apoi au cedat in acelasi stil in ultima partida, cea cu Elvetia, scor 9-20. Tricolorele s-au clasat pe locul 3 in grupa A si vor juca in optimile de finala cu Spania, cap de serie numarul patru.

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.