Baschet. România. Tu! Interviu cu Virgil Stănescu

Cu ocazia sărbătoririi zilei naționale a României, Sport Arena Streetball vă prezintă o serie de interviuri realizate cu baschetbaliști exponențiali ai României, care au făcut cunoscut baschetul românesc în lume. Interviurile au fost realizate cu ocazia turneului 4 al campionatului de baschet online Raiffeisen Bank eSport Arena Streetball, care a avut loc pe 21 și 22 noiembrie. Interviul poate fi urmărit integral aici:

Virgil Stănescu este unul dintre baschetbaliștii exponențiali ai României din ultimele trei decenii. A început să joace baschet la 17 ani, a fost atlet-student al Universității South Alabama iar în cariera profesionistă a jucat în Euroligă, Eurocup, Champions League precum și în ligi de top din Europa: Germania, Turcia, Rusia sau Italia. Și-a continuat în permanență studiile, iar în prezent derulează mai multe proiecte în domeniul managementului sportiv, lucrând cu figuri emblematice ale sportului românesc precum Cristina Neagu, Ana Maria Brânză sau Camelia Potec.

Virgil Stănescu vorbește despre percepția oamenilor asupra lui în calitate de jucător român și căpitan al echipei naționale de baschet. De asemenea, el ne spune și despre proiectele lui prezente, cum ar fi podcast-ul său unde are mereu invitați de la care cu toții avem ce învăța.      „ Mi-am dat seama că sunt atât de multe povești și atât de multe lucuri pe care putem să le extragem din sport, ar fi păcat să nu le audă lumea”. Podcast-ul său tratează subiecte precum sportul și educația, și ascultătorii au ocazia să învețe din sport, din poveștile sportivilor de înaltă performanță care sunt invitații acestuia. Atunci când reușești să evoluezi în sport la cel mai înalt nivel și să și înveți ceva din acest lucru, viața arată mult mai bine și salutăm efortul lui Virgil Stănescu de a educa pe ascultătorii săi. Nu trebuie să vii din lumea sporturilor că să înveți și să ii asculți pe el și invitații lui.

Interviul continuă cu Virgil care povestește despre motivație, despre meritocrație în sport și despre faptul că „ nu există scurtături” . „Sportul îți da un feedback real” spune baschetbalistul român care ne vorbește despre diferențele de gândire ale sportivilor tineri care încă nu au maturitatea sportivă formată. „Una este să joci baschet și una e să fii jucător de baschet”, Virgil este un pionier în dezvoltarea mentalității și a educației sportivilor tineri.

 

 

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.