Adrian Gutoaia, protest inedit la regula “autohtonului”

Adrian Gutoaia, component al nationalei de baschet a Romaniei, a venit sa joace la Sport Arena Streetball  impreuna cu cativa prieteni si a ales sa sustina intr-un mod inedit cauza jucatorilor romani de baschet, care din sezonul viitor al Diviziei A nu vor mai beneficia de regula care le permitea sa fie prezenti pe teren in mod obligatoriu.

Numele echipei din care face parte Adrian Gutoaia este “Autohtonii”, iar componentii ei au venit la meci imbracati cu tricouri albe, imprimate cu “Autohton” si explicatia acestui cuvant din Dictionarul Explicativ al Limbii Romane: “care face parte din populatia originara a unei tari sau a unei regiuni”.

“Stiu ca este mare tam-tam in ultima perioada pe tema acestui cuvant, autohton, si m-am gandit, intr-un fel amuzant, sa reprezint autohtonii, mai ales ca aici, la acest turneu toti suntem jucatori de baschet romani. Cine vrea sa inteleaga ceva, bine, cine nu, nu”, ne-a declarat Gutoaia.

“Ma deranjeaza ce intampla in Romania cu jucatorii de baschet autohtoni, dar nu sunt surprins, se stia de ceva vreme ca asa o sa se intample. Este un lucru foarte prost pentru nationala, dar eu prefer sa gandesc pozitiv”, a mai spus jucatorul nationalei.

Adrian nu va incerca sa mearga pana la capat in acest campionat, pentru a obtine calificarea pentru FIBA 3X3 World Tour de la Madrid. “Am venit cu o echipa de prieteni, vreau doar sa ma simt bine. Cred ca programul nu imi va permite sa concurez pentru a ma califica la Madrid”, a incheiat Adrian Gutoaia, care in ultimul sezon a evoluat pentru Energia Rovinari.

Vezi aici interviul video cu Adrian Gutoaia:

Citește și: