Lansare de carte – Slamdunk.ro, de Alin Savu

Legendarul jucator roman Alin Savu, singurul baschetbalist tricolor care a fost selectionat de doua ori in Echipa Europei, isi lanseaza cartea “Slamdunk.ro”, o istorie romantata a baschetului romanesc.

Evenimentul va avea loc duminica, 20 mai, ora 18.00, la Sport Arena Streetball, terenurile de langa sala de sport a Universitatii Politehnica Bucuresti, Str. Splaiul Independentei, nr. 313, sector 6, Bucuresti.

La acest eveniment si-au anuntat intentia de a participa scriitorul Radu Paraschivescu, jurnalistii Cristian Topescu, Catalin Tolontan, Dan Patrascu alaturi de foste si actuale glorii ale baschetului romanesc.

Jurnalista Gazetei Sporturilor, Oana Dusmanescu, a scris o recenzie a cartii in aceasta dimineata. 

Cartea a fost editata cu sprijinul Centrului Cultural European Sector 6, al Primariei Sectorului 6 si al Sport Arena Streetball.

Alin Savu a fost singurul baschetbalist roman selectionat de doua ori in echipa Europei si a jucat timp de 17 ani in prima divizie din Romania, la formatii precum Stiinta Bucuresti (1961-1965), Steaua (1965-1977) si CSU Sibiu (1977-1978).

A fost de patru ori campion national si a adunat 205 prezente la echipa nationala. A fost si ziarist la mai multe publicatii, printre care Gazeta Sporturilor sau Fotbal Plus, a fost ofiter de presa al Clubului Steaua, iar  Slamdunk.ro este prima sa carte.

“Alin Savu contrazice tiparul sportivului obtuz si suficient. Pierde rar evenimentele din librarii, deambuleaza prin muzee, aduna stropi de frumusete de pretutindeni. Iti vorbeste cu aceeasi fluiditate calma despre Careterra Panamericana, Salman Rushdie si papanasi. E un interlocutor afabil si cumpatat. Nu judeca, nu se blocheaza in reprosuri si frustrari, nu se crede persecutat. Trece prin viata cu acea dezinvoltura a decantarii pe care ti-o da experienta. Nu in ultimul rand, povesteste cu farmec, ca tot omul care a aflat la vreme ca la cos arunci doar mingile, nu bucatile de viata”, este caracterizarea pe care i-a facut-o lui Alin Savu scriitorul Radu Paraschivescu.

Citește și:

6 Thoughts to “Lansare de carte – Slamdunk.ro, de Alin Savu”

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.