La Sport Arena Streetball, cu gandul la Moscova

Primul turneu Sport Arena Streetball din 2014 a debutat în forță pe terenurile din Universitatea Politehnica București. Printre cei 600 de jucători participanți s-au aflat și componenții echipelor naționale care vor reprezenta România la Campionatele Mondiale de baschet 3×3 de la Moscova, 5-8 iunie 2014.

Toți cei care iubesc baschetul și-au dat întâlnire în weekend pe terenurile din Universitatea Politehnica București pentru a se bucura din plin de atmosfera devenită deja tradiționala la Sport Arena Streetball, competiție aflată la ce de-al zecelea sezon. Nici măcar reprizele de ploaie nu au reușit să le strice planurile celor prezenți, iar în total s-au jucat 340 de meciuri, însumând aproape 60 de ore de baschet.

La final cei mai buni jucători și-au primit meritatele tricouri de campioni ai turneului.

La categoria open masculin s-a impus echipa Tricolorii, practic naționala României care ne va reprezenta la Campionatele Mondiale de baschet 3×3 de la Moscova.

Cătălin Vlaicu și Angel Santana, doi dintre oamenii care au reprezentat țara noastră și la prima ediție a mondialelor, Atena 2012, îi vor avea alături de această dată pe Bogdan Popescu, fost component al naționalei și Vasile Stefan, care s-a aflat anul trecut în lotul echipei reprezentative.

Cei patru tricolori, care au evoluat pentru prima oară în această formula, s-au impus după o finală ceva mai lejeră, cu Easy Pay, care a fost însă precedată în sferturi și semifinale de dispute mult mai echilibrate.

Pe tabloul feminin, în două echipe diferite, au evoluat și viitoarele componente ale naționalei feminine, care se pregătește de asemenea de competiția mondială de la Moscova. Echipa din care au facut parte Andra Haas și Flori Diaconu a avut câștig de cauză în finală în fața celei conduse de Anca Șipoș. Din tribune a asistat și cea de-a patra componentă a tricolorelor, Cristina Bigica, revenită recent în țară din Statele Unite, acolo unde evoluează pentru echipa Universității Marquette.

A doua ediție a Campionatelor Mondiale va debuta la Moscova, pe 5 iunie. În 2012, la prima ediție, cea de la Atena, băieții au ajuns în optimile de finală, după ce au reușit un rezultat istoric în faza grupelor, victorie cu Statele Unite.
Până la plecarea spre Moscova, jucătorii vor mai avea un turneu la care își pot testa jocul. A doua etapă Sport Arena Streetball din sezonul 10 se va juca între 30 mai si 1 iunie tot în Politehnica bucureșteana.

Campionatul de baschet 3×3 Sport Arena Streetball este organizat de Sport Arena si ACS Sport Promotion în colaborare cu Federația Română de Baschet, Universitatea Politehnică București și Direcția pentru Sport și Tineret a Municipiului București și este susținut de Raiffeisen Bank, Gatorade si Idilis.

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.