Santana: Avem un lot echilibrat pentru Mondiale

Echipele naționale ale României au fost subiectul principal al unui articol despre primul turneu Sport Arena Streetball din 2014, publicat pe site-ul oficial al Federației Internaționale de Baschet. 

Angel Santana, în prezent pe locul 18 în lume în FIBA 3×3 World Rankings, a făcut o radiografie a lotului cu care România se va prezenta la Campionatele Mondiale de 3×3 (Moscova, 5-8 iunie 2014). „Cătălin este un jucător puternic și știe foarte bine jocul 3×3, Popescu este un adevărat monstru pe teren iar Ștefan are calități atletice foarte bune și poate face câte puțin din toate, incluzând aici defensiva, care mie nu prea îmi place„, spune Santana în articolul menționat. „Cred că avem un lot echilibrat, de valoare, și putem pune probleme multor echipa la acest eveniment”, a mai spus Santana. 

Romania a ocupat locul 10 la prima ediție a Mondialelor, cea de la Atena, din 2012, acolo unde Angel Santana și Catălin Vlaicu au fost prezenți. Lor li se alătură acum Bogdan Popescu și Vasile Ștefan, ambii având experiențe în echipamentul tricolor, dar la baschet 5×5.

Anca Șipoș, liderul naționale feminine de 3×3 și singura dintre tricolore care a fost prezentă și la ediția inaugurală din 2012 este optimistă înaintea competiției de la Moscova. „Cred că echipa de acum este mult mai bună decât cea pe care am avut-o la Atena”, a declarat Anca pentru fiba.com.

Determinarea este cuvâtul-cheie în lotul feminin, fapt demonstrat și de declarația Andrei Haas, fostă număr 1 în FIBA 3×3 World Rankings. „Abia aștept să ajung acolo. Vom juca cu atitudine, nu contează adversarul. Poate să se numeasca și Ann Wauters sau Diana Taurasi, până la urma tot două mâini și două picioare au”, a spus Andra.

România a fost repartizată în grupă cu Lituania, Rusia, Venezuela, Argentina și Qatar, la masculin, în timp ce la feminin tricolorele vor juca în faza grupelor cu Elveția, Uruguay, Belgia, Italia și Siria.

Mai multe informații despre Campionatele Mondiale de la Moscova găsiți pe site-ul russia2014.fiba.com.

Citește și: