Visul unui weekend de vară cu primii 11 jucători ai lumii și spectacol total: “Este un turneu perfect croit pe filosofia baschetului 3×3, dus în inima orașului, în locații emblematice”

Campioana mondială, campioana europeană și deținătoarea titlului World Tour din baschetul 3 la 3 vin la București în acest weekend, la the Raiffeisen Bank Bucharest Challenger.

Așteptăm un spectacol total, nu doar din punct de vedere al competiției sportive, ci și al entertainment-ului, pentru că avem pregătit un program care cu siguranță va ține publicul în priză. Jucătorii din Top 11 mondial sunt prezenți toți, lucru care garantează un nivel competițional  deosebit. Și prin performanțele realizate de echipe, dar și din punct de vedere individual, crema baschetului 3×3 va evolua la Raiffeisen Bank Bucharest Challenger”, a declarat Radu Petre, managing partner Sport Arena Streetball.

Majoretele de la Dracula’s Girls vor face tranziția dintre partide să fie lină și fierbinte, iar duminică seara CRBL și discipolii săi pregătesc demonstrații de Kendama, cu jucăriile care au făcut senzație în această vară și au devenit accesoriul numărul unu la gâtul copiilor și tinerilor – pe stradă, în metrou sau în trenul spre mare.  Intrarea publicului la competiția al cărei program începe sâmbătă – de la ora 16:40, iar duminică – de la 15:40, este gratuită.


Sunt aici, cu mare parte din Departamentul de 3×3 din cadrul FIBA, pentru că Sport Arena este unul dintre cei mai buni promoteri ai noștri în lume. Ne-au ajutat enorm în dezvoltarea 3×3-ului și dacă astăzi vorbim despre o nouă disciplină olimpică, acest lucru s-a întâmplat și datorită Sport Arena. A crezut în acest proiect și a investit în baschetul 3×3 chiar înainte ca FIBA să înceapă să o facă. Sunt convins că vor fi meciuri foarte bune. Este un turneu perfect croit pe filosofia baschetului 3×3, dus în inima orașului, în locații emblematice, sporind astfel spectacolul”, a declarat Alex Sanchez, directorul diviziei de 3×3 din cadrul FIBA.

Virgil Stănescu revine într-o competiție oficială și savurează regăsirea unui sentiment familiar. “Întotdeauna mi-a plăcut 3×3-ul. M-am apucat de baschet organizat la 17 ani, când alții se gândesc să atârne ghetele în cui, iar până atunci a existat 3 la 3-ul. Acel joc de stradă. Acum a devenit un sport profesionist – este o diferență mare de percepție și de joc. Ne-am antrenat în ultima perioadă să facem față la 3×3, este o provocare pentru toți cei din echipă. Ar fi imatur să spunem că ne propunem să câștigăm, dar nicio secundă nu ne propunem să pierdem. Numele, Bucharest Legends, ne onorează, dar ne și obligă. De-abia aștept competiția – este un sentiment care mi-a lipsit”, a declarat la conferința de presă organizată vineri, la Hotel Berthelot, președintele Steaua CSM EximBank, care va evolua în Grupa A a liderului mondial Dusan Bulut într-o inedită echipă a legendelor baschetului românesc, alături de Paul Helcioiu – câștigător al FIBA Cup în 2005 cu Asesoft Ploiești și de Mihai Paul.

Ministerul Tineretului și Sportului, prin instituția pe care o conduc, a sprijinit această ramură sportivă în ultimii opt ani. Este o mare bucurie pentru noi faptul că am văzut crescând baschetul 3×3, din stradă până la Jocurile Olimpice. Am crezut în ei – își fac treaba la superlativ, și în afara țării, ceea ce demonstrează faptul că România are oameni competenți”, a punctate Ștefan Săndulache, director al Direcției pentru Sport și Tineret București.

Raiffeisen Bank Bucharest Challenger este un eveniment marca Sport Arena Streetball organizat cu sprijinul Direcției pentru Sport și Tineret a Municipiului București și susținut de Raiffeisen Bank, Nike, Fitbit, Philips One Blade, Gatorade, Ursus Cooler, Red Bull, Bicicletele Pegas, Ideal Board Games și Steaua CSM Eximbank. Powered by Kiss FM.

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.