A ratat Eurobasket-ul la mustață, dar tot vine în România, pentru Bucharest Challenger. Bulgarul Lilov vrea să arate că e Fit și pentru 3×3

Campionii finalei circuitului național 3X3 BULGARIA TOUR 2017 vin la București cu o singură înlocuire în echipă, conduși de Ivan Lilov. Cu două sau maxim trei prezențe în concursuri de 3×3 în acest an, sportivii de la sud de Dunăre caută să speculeze vreun pas greșit al rivalilor, din postura de outsider. Sofia Fit Spo are însă misiune dificilă.

Fără să fi disputat însă vreun turneu Challenger sau de nivel World Tour în carieră, Ivaylo Vuchkov, Mihail Tanev și Ivko Ivkov i se alătură internaționalului de 5×5 al Bulgariei în tentativa de a trece testul FIT pentru 3×3.

Key Player:  Ivan Lilov

Internaționalul Bulgariei a fost la un pas de calificarea la Eurobasket 2017, într-o grupă E cu Slovenia, Ucraina și Kosovo. Vecinii de la sud de Dunăre au încheiat însă pe trei, cu 8 puncte, în afara pozițiilor calificante. Shooting guard-ul de 1,96 m, care a împlinit 29 de ani săptămâna trecută, este un jucător cu experiență internațională și valoare certă. La 5×5, Lilov a câștigat bronzul în Cupa Ungariei la capătul sezonului 2016/2017.

Ivan Lilov și-a făcut debutul în circuitul de 3×3 în luna mai a acestui an și va disputa la București doar al treilea său turneu.

Niciunul dintre cei patru băieți care vin să reprezinte orașul Sofia în Piața Universității n au mai jucat la Raiffeisen Bank Bucharest Challenger. Iar cele patru cvarte din Bulgaria care și-au încercat până acum norocul la Bucharest Challenger nu au avut prea mult succes: nu au părăsit niciodată faza grupelor (2012, 2013, 2014 și 2015), cel mai bun rezultat înregistrat fiind locul 9 (la primele două ediții).

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.