VIDEO: Și românii pot să sară! Show total la Sport Arena Streetball

La doar 1,75 metri, Grațian Pintea a făcut spectacol la al doilea turneu Sport Arena Streetball din acest sezon, chiar dacă invitat special a fost Justin Darlington, considerat cel mai bun dunker din lume în acest moment.

Seară de sâmbătă a fost explozivă și la propriu și la figurat. Profesioniștii Justin Darlington și Kadour Ziani au încins atmosfera, dar puștii care li s-au alăturat în demonstrația de slam-dunk au devenit apoi principalul punct de atracție.

În finala concursului organizat ad-hoc au fost aleși Bogdan Nicolescu, de la liceul Gheorghe Lazăr din București, și Grațian Pintea, student în  Cluj Napoca. Deși mult mai scund decât oponentul său, dar parcă cu rachete în gambe, Grațian s-a propulsat către inel, bine sfătuit de Kadour Ziani, pentru o reușită finală incredibilă care a ridicat toată lumea în picioare și care i-a adus și victoria.

VIDEO: Vezi dunk-ul lui Gratian Pintea!

În competiția de baschet 3×3 s-au duelat, pentru al doilea turneu consecutiv, peste 170 de echipe, iar în prim-plan au fost din nou echipele naționale ale României, care ne vor reprezenta în această săptămână la Moscova, la Campionatele Mondiale de baschet 3×3.

Echipele Tricolorii și Tricolorele s-au impus în categoriile Open, la masculin, respectiv feminin. Băieții au avut parte de meciuri tari, în special în sferturile de finală, atunci când au întâlnit echipa națională a Poloniei, care a ales turneul Sport Arena Streetball pentru a se pregăti pentru Mondiale. Tricolorii s-au impus la limită, scor 14-13, la capătul unui meci extrem de fizic.

Pe tabloul feminin, echipa națională, reunită pentru prima oară în formulă completă, cu Anca Șipoș, Andra Haas, Cristina Bigică și Flori Diaconu, nu a avut probleme în a se impune.

Duminică, 1 iunie, a fost rândul copiiilor să fie în centrul atenției pe terenurile din Universitatea Poliutehnică București, acolo unde Sport Arena a organizat un mini-turneu ad-hoc dedicat celor care abia deprind tainele baschetului.

Mai mult, așa cum s-a văzut de-a lungul competiției, dragostea pentru acest sport începe încă de la cele mai mici vârste, iar la Sport Arena Streetball puștii învață să meargă având tot timpul cu ei și o minge de baschet.  

Campionatul de baschet 3×3 Sport Arena Streetball este organizat de Sport Arena şi ACS Sport Promotion, în colaborare cu Federația Română de Baschet, Universitatea Politehnică București și Direcția pentru Sport și Tineret a Municipiului București și este susținut de Raiffeisen Bank, Gatorade si Idilis.

Urmatorul turneu Sport Arena Streetball va avea loc intre 11 si 13 iulie!

 

Citește și: