Gata de Mondiale! Echipele nationale pleaca maine la Moscova

Miercuri, echipele nationale de baschet 3×3 ale Romaniei, impreuna cu antrenorul coordonator Svetlana Dragusin, vor pleca spre Moscova, unde vor participa, in perioada 5-8 iunie 2014, la cea de-a doua editie a Campionatului Mondial de baschet 3×3, intreceri gazduite de terenurile special amenajate in incinta celebrului Complex Olimpic “Lujniki Park”.

Echipa feminina a Romaniei este compusa din Florina Diaconu, Anca Sipos, Andra Haas si Cristina Bigica, in vreme ce din echipa masculina a Romaniei fac parte Angel Santana, Bogdan Popescu, Catalin Vlaicu si Vasile Stefan.

In urma tragerii la sorti care a avut loc la FIBA la inceputul lunii mai, ambele echipe ale Romaniei au fost capi de serie si fac parte din Grupa A, la feminin, si din Grupa B, la masculin.

“Plecam la Moscova cu dorinta de a obtine rezultate cat mai notabile si de a atinge sau chiar depasi performantele realizate la editia precedenta de la Atena, unde Romania s-a clasat pe locul 10 la masculin si pe locul 17 la feminin. Pe de alta parte, ne dorim si ca aceste echipe tricolore sa fie un model de urmat de componentii echipelor U18 de baschet 3×3 ale Romaniei, care vor participa in vara la Jocurile Olimpice de Tineret din China”, a declarat antrenorul coordonator Svetlana Dragusin.

Fosta mare jucatoare din echipa Romaniei a mai adaugat ca Mondialele de la Moscova reprezinta si un test important de verificare a potentialului tricolor in vederea apropiatelor Campionate Europene de baschet 3×3, competitie organizata in premiera, in septembrie, in Romania. “Echipele Romaniei vor avea parte de o vara fierbinte, dupa Mondiale urmand sa participe la alte turnee (Olanda – feminin; Ungaria – masculin) inaintea inceperii primei editii a Campionatului European de baschet 3×3 de la Bucuresti. Baschetul 3×3 este deja un fenomen care ia amploare in Romania iar recunoasterea internationala din partea FIBA si FIBA-Europe demonstreaza ca ne aflam pe drumul cel mai bun”, a mai spus antrenorul coordonator al FR Baschet.

Cele doua echipe nationale s-au impus in weekend-ul precedent la cel de-al doilea turneu Sport Arena Streetball din acest sezon. Baietii au trecut in sferturile de finala de echipa nationala a Poloniei, care a folosit turneul de la Bucuresti pentru a se pregati de competitia care va avea loc la Moscova.

Cea de-a doua editie a Campionatului Mondial de baschet 3×3 aduna la start 48 de echipe din 35 de tari din intreaga lume.

La inceputul lunii mai, in localitatea elvetiana Mies a avut loc tragerea la sorti a grupelor preliminare, FIBA anuntand ca a tinut cont de locurile din ierarhia mondiala a federatiilor nationale, ranking publicat la 1 aprilie 2014. In intrecerea masculina, capii de serie, conform ierarhiei mondiale, au fost Polonia, Romania (n.n. – cu patru sportivi in Top 30 FIBA 3×3), Brazilia si Slovenia, iar componenta grupelor in urma tragerii la sorti este urmatoarea:

Grupa A: Polonia; Germania; SUA; Cehia; Olanda; Tunisia
Grupa B: Romania; Lituania; Rusia; Venezuela; Argentina; Qatar
Grupa C: Brazilia; Turcia; Estonia; Uruguay; Noua Zeelanda; Puerto Rico
Grupa D: Slovenia; Serbia; Japan; Croatia; Indonesia; China
Din fiecare grupa preliminara vor accede in faza superioara primele patru clasate, optimile de finala fiind eliminatorii.

In intrecerea feminina, capii de serie, conform ierarhiei mondiale, au fost Romania (n.n. – cu sase sportive in Top 30 FIBA 3×3), Andorra, Cehia si Brazilia, iar componenta grupelor in urma tragerii la sorti este urmatoarea:
Grupa A: Romania; Elvetia; Uruguay; Belgia; Indonesia; Ucraina
Grupa B: Andorra; Franta; China; Uganda; Thailanda; Siria
Grupa C: Cehia; Spania; Olanda; Estonia; Argentina; Tunisia
Grupa D: Brazilia; Germania; SUA; Ungaria; Italia; Rusia
La fel ca in intrecerea masculina, din fiecare grupa preliminara vor accede in faza superioara primele patru clasate, optimile de finala fiind eliminatorii.

 

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.