Victorie cu campioana mondiala universitara!

Sport Arena UPB a castigat categoric al doilea meci de la FIBA 3×3 World Tour Istanbul, 21-5 cu echipa din Kragujevac, ai carei componenti au castigat pentru Serbia titlul mondial universitar, intr-o finala chiar cu nationala similara a Romaniei. 

Partida nu a avut istoric. Sarbii au condus cu 1-0 dar apoi romanii s-au distantat fara probleme in urmatoarele sapte minute si conducea cu 15-2 cand mai erau trei minute de joc.

Ultima parte a meciului a fost de asemenea la discretia jucatorilor nostri. Este primul meci de la acest turneu care se termina inainte de limita de timp, la 21 de puncte si de asemenea este meciul cu cea mai mare diferenta de scor de pana acum.

Sport Arena UPB a inceput in formula Angel Santana, Andrei Constantin, Sergiu Souca, la fel ca in meciul cu lituanienii, schimbarea obisnuita fiind Bogdan Balanica in locul lui Souca.

Sergiu a profitat din plin de lipsa de talie a adversarilor si a punctat in dese randuri de sub panou, iar romanii au jucat chiar si cu Andrei Constnatin sub panou, pe post de pivot, atunci cand acesta a avut avantaj de talie in fata adversarului.

„A fost un joc tactic perfect. Din ce am vazut pana acum si din celelalte rezultate realizate in grupa, speram sa terminam pe locul al doilea dupa echipa din Vilnius. Cel mai greu meci in continuare se anunta a fi cel cu Amman, din Iordania, o echipa foarte solida din punct de vedere fizic. Sper ca in meciul cu Istanbul East din aceasta dupa amiaza sa nu avem probleme”, a declarat pentru 3la3.ro Radu Petre, reprezentatul Sport Arena Streetball, prezent la Istanbul.

Alte rezultate in grupa noastra: Amman (Iordania) – Kragujevac (Serbia) 20-17, Vilnius (Lituania) – Kragujevac 18-11, Amman – Istanbul East (Turcia) 18-10. Amman si Vilnius sunt singurele echipe neinvinse dupa doua meciuri.

Citește și: