Santana, star in FIBA 3×3 World Tour

Angel Santana a devenit deja un jucator emblema pentru competitiile de baschet 3×3 din lume si a fost subiectul principal al unui material de pe site-ul oficial al FIBA 3×3 World Tour dar si pe site-ul oficial al FIBA, la sectiunea 3×3, pe care vi-l prezentam in continuare:

Dintre toti jucatorii care au luat parte la sedinta tehnica dinaintea turneului de la Istanbul, din cadrul FIBA 3×3 World Tour, brunetul inalt din echipa Romaniei, avand origini spaniole, Angel Santana, este probabil cel mai usor de recunoscut.

Cu o alura impresionanta, cu un joc tare pe teren dar in acelasi timp afisand mereu un zambet prietenos si primitor, Santana a devenit rapid unul dintre cei mai apreciati jucatori nu numai printre fani dar chiar printre adversarii de pe teren.

Nu mai departe de saptamana trecuta si-a reprezentat tara adoptiva la Campionatul Mondial de 3×3 de la Atena, Grecia.

Romanii s-au oprit in optimile de finala, dar sezonul aglomerat al lui Santana in baschetul 3×3 este departe de a se fi incheiat.  

In acest weekend el va juca pentru Sport Arena Bucharest impotriva altor 14 echipe in batalia pentru cele doua locuri calificante pentru finala de la Miami. 

„Am jucat baschet 3×3 toata vara”, a spus Santana. „Am fost la Praga, la Moscova, la Atena si acum am venit aici la Istanbul. Joc baschet 3×3 de ceva vreme si stiu exact despre ce e vorba”, a mai adaugat romano-spaniolul. 

Daca Santana stie despre ce e vorba, cu siguranta ii stie si pe majoritatea jucatorilor prezenti la turneul de la Istanbul, care provin din echipe est-europene. Intrebat cam cati dintre cei 60 de jucatori de aici cunoaste, a spus: „Probabil intre 20 si 25”. 

Alaturi de coechipeirii sai, Santana s-a calificat la Istanbul castigand Sport Arena Bucharest Challenger, turneu de calificare pentru World Tour. 

„Este pentru prima oara cand joc in World Tour. Vreau sa castig, cu siguranta. Dar mai intai de toate vreau sa ne simtim bine aici, vom vedea ce se intampla mai departe”, a mai spus Santana. 

Si cu siguranta cei de la Sport Arena Bucharest s-au simtit bine cand au venit pentru prima oara la terenuri pentru un usor antrenament. In completarea exercitiilor si a sesiunilor de aruncari au venit rasete, glume si mici farse.

„Ne-am distrat. Intotdeauna facem asta”, a adaugat jucatorul romanilor. 

Intrebat daca se gandeste la finala World Tour, Santana a ridicat din sprancene. 

„Daca totul merge bine, atunci vom ajunge si acolo”, a spus el razand.

sursa:  3x3worldtour.com

Citește și: