Vezi care sunt cei mai buni jucatori de 3×3 din Romania!

Federația Internațională de Baschet a publicat lista celor mai bine clasați jucători în FIBA 3×3 World Rankings din fiecare țară la început de an 2016. Vasile Ștefan la masculin, respectiv Anca Șipoș și Andra Haas, la egalitate, la feminin, ocupă primele poziții în România. 

Vasile Ștefan se află pe locul 96 în clasamentul general FIBA, fiind, alături de Angel Santana (99) singurii jucători români rămași în Top 100. Component al nationalei de 3×3 a Romaniei, Stefan a castigat doua etape Sport Arena Streetball in 2015, a ocupat locul 4 la Raiffeisen Bank Bucharest Challenger si locul doi la Masterul Sport Arena Streetball.

La feminin, Anca Șipoș și Andra Haas se află la egalitate de puncte, 61.800, pe locul 88 în clasamentul mondial. Cele doua componente ale nationalei feminine au castigat trei etape si Masterul Sport Arena Streetball si s-au clasat pe locul 10 la prima editie a Jocurilor Olimpice Europene care a avut loc la Baku.

AICI ocupanții primelor locuri din diferite țări ale lumii

În clasamentul pe națiuni, România ocupă locul doi în lume, după Brazilia și locul șapte la feminin. La juniori U18, România este lider la masculin și se află pe locul 17 la feminin.

Top 10 națiuni la baschet 3×3 (masculin, seniori):

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.