Un mare campion, despre Sport Arena Streetball

Stefan Birtalan, unul dintre ce mai mari jucatori din istoria handbalului romanesc si mondial, a fost prezent la Turneul 1 la lansarea cartii “Slamdunk.ro”, scrisa de Alin Savu si ne-a dezvaluit ca prima sa dragoste a fost baschetul.

“Primul sport pe care l-am practicat si pe care l-am iubit a fost baschetul. Atunci, ca si acum, se juca peste tot baschet. Sport Arena este o idee exceptionala, la care subscriu si mi-as dori sa existe asa ceva si pentru handbal”, a spus fostul golgheter al campionatului mondial.

“Urmaresc de foarte multi ani acest turneu si ma bucur foarte mult pentru realizarile dumneavoastra”, a mai adaugat Stefan Birtalan.

Palmaresul legendarului jucator este absolut impresionant si cu siguranta decizia sa de a trece de pe terenul de baschet pe cel de handbal a lasat sportul de sub panouri fara un mare campion.

Birtalan este dublu campion mondial (1970, 1974), la cel de-al doilea turneul final devenind si golgheterul competitiei cu 43 de goluri. A cucerit trei medalii olimpice, doua de bronz si una de argint, Cupa Campionilor Europeni cu Steaua Bucuresti in 1977 si a fost numit cel mai bun jucator din lume de trei ori, in 1974, 1976 si 1977. A castigat 15 titluri nationale si doua Cupe ale Romaniei cu clubul militar.

Vezi aici interviul video cu Stefan Birtalan:

 

Citește și:

One Thought to “Un mare campion, despre Sport Arena Streetball”

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.