Un campion mondial, la Wizz Air Sport Arena Streetball

Spaniolul Jorge Garbajosa, campion mondial, european şi vicecampion olimpic la baschet, va fi unul dintre invitații speciali la Wizz Air Sport Arena Streetball, turneul de 3la3 care va avea loc între 21 și 23 iunie în Piața Constituției.  

După ce a făcut istorie cu naționala Spaniei, alături de care a cucerit titlurile mondial (2006) și european (2008) și a urcat pe a doua treaptă a podiumului la Jocurile Olimpice de la Beijing (2008), Jorge Garbajosa (2,07 metri) s-a apucat de baschet 3×3. El a participat alături de naționala 3×3 a Spaniei la Campionatele Mondiale de la Atena, unde a atins faza optimilor de finală și participă în prezent la competiții de baschet pe jumătate de teren.

„Am mai fost în România în 2003, cu naționala Spaniei și am jucat de asemenea împotriva legendarului jucător român Ghiță Mureșan„, a spus Garbajosa. „Baschetul 3×3 este în plină dezvoltare și următorul pas ar fi prezența la Jocurile Olimpice”, a mai spus baschetbalistul spaniol. 

Garbajosa a jucat timp de două sezoane în NBA, la Toronto Raptors și are în carieră peste 100 de meciuri în Euroligă, competiția de top europeană, fiind ales în 2003 în prima echipă a sezonului. În 2008 a semnat cu Khimki Moscova unul dintre cele mai mari contracte din istoria baschetului european 6.000.000 de euro net pe două sezoane (3 mil/sezon). 

În NBA a avut un contract pe trei sezoane cu Toronto Raptors în valoare de 12 milioane de dolari, a avut o prima jumatate de sezon de excepție în 2006/2007, dar apoi în martie 2007 s-a accidentat și nu a mai evoluat la același nivel.

De-a lungul carierei a mai jucat la Benneton Treviso, Unicaja Malaga sau Real Madrid.

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.