Incep inscrierile! Joci baschet alaturi de un campion olimpic!

Cel mai mare turneu de baschet 3×3 din România, Wizz Air Sport Arena Streetball își deschide astăzi porțile pentru toți cei care vor să joace baschet pe 21-23 iunie în Piața Constituției din București.

De la ora 15.00, toți cei care vor să participe la competiție și să primească tricoul oficial de joc gratuit se pot înscrie și își pot face echipă pe site-ul www.3la3.ro.

Vor avea șansa să joace pe același teren cu campionul olimpic Sarunas Marciulionis, legendarul baschetbalist lituanian fiind unul dintre invitații speciali de la Wizz Air Sport Arena Streetball.

“Îi invit pe toți bucureștenii să vină în Piața Constituției, între 21 și 23 iunie pentru a juca baschet și a duce împreună baschetul 3×3 din stradă la Jocurile Olimpice”, a fost mesajul celui care a cucerit aurul olimpic în 1988 la Seul și mai are în palmares alte două medalii olimpice de bronz, la Barcelona în 1992 și la Atlanta în 1996.

Opt terenuri de baschet 3×3 vor fi amplasate în Piața Constituției, Bucureștiul urmând să devină pentru trei zile capitala baschetului mondial.

Peste 1200 de jucători sunt așteptați să evolueze la cele patru categorii de vârstă (sub 14 ani, sub 18 ani, peste 18 ani și peste 35 de ani) atât la masculin cât și la feminin, urmând ca cele mai bune echipe de baschet 3×3 să evolueze în categoria Elite.

Câștigătoarea categoriei Elite la masculine va reprezenta România la finala 3×3 EuroTour 2013 de la Budapesta, care va avea loc în luna septembrie.

Competiția va fi monitorizată de către Walter Sieber, membru al Comisiei de Programe din cadrul Comitetului Internațional Olimpic și va beneficia de prezența unor înalți oficiali ai Federației Internaționale de Baschet (FIBA) și ai forului similar contintental FIBA Europe.

Reamintim ca un alt invitat care va fi prezent la Wizz Air Sport Arena Streetball este spaniolul Jose Garbajosa, campion mondial, european si vicecampion olimpic.

Competitia este organizata în colaborare de Federaţia Romană de Baschet, Sport Arena si ACS Sport Promotion cu sprijinul forurilor europene şi mondiale ale baschetului, FIBA Europe, respectiv FIBA.

Wizz Air Sport Arena Streetball 2013 este parte din circuitul european 3×3 EuroTour și din cel mondial 3×3 World Tour.

Citește și:

10 Thoughts to “Incep inscrierile! Joci baschet alaturi de un campion olimpic!”

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.