Cel mai scund dunker din lume, la Wizz Air Sport Arena Streetball

Porter Maberry, unul dintre invitații speciali la Wizz Air Sport Arena Streetball (21-23 iunie, Piața Constituției, București) este acum unul dintre cei mai cunoscuți dunkeri din lume. A apărut involuntar într-o reclamă cu LeBron James, clipurile sale sunt virale pe You Tube și își dezvoltă încet, încet propriul brand. Acum doi ani însă nimeni nu știa de Maberry, care la acea vreme era doar un alt puști care își câștiga existența lucrând într-un depozit din Grand Rapids, Michigan, în apropiere de Detroit.

A avut talent la baschet, era un conducător de joc care știa să-și croiască drum către coș, ba chiar a avut câteva oferte de la universități din ligile inferioare ale NCAA. Viața “l-a condus pe alte drumuri”, iar baschetul a trecut pe planul doi. A ajuns să muncească într-un depozit și juca rareori baschet.

A fost nevoie de o filmare de 13 secunde, la un concurs de dunkuri organizat lângă orașul său natal, pentru ca viața lui Maberry să se schimbe. Detenta impresionantă, ușurința cu care la doar 1,67 metri o rupea de sus, a atras atenția tuturor.

Maberry a trimis acel clip de 13 secunde la Team Flight Brothers. Baieții care produc ceea ce americanii numesc “dunk-porn” clipuri cu dunkeri minune care fac înconjurul internetului, l-au chemat pe Maberry la o sesiune de dunkuri din care a rezultat un clip de doua minute.

Acest montaj a ajuns pe You Tube la 25 septembrie 2012. În acea noapte telefonul lui Maberry a vibrat încontinuu. Pe la patru dimineața n-a mai rezistat și a aruncat un ochi la telefon. Clipul sau de pe You Tube ajunsese la 50.000 de vizualizari și mesajele de felicitare curgeau unul după celălalt. Dimineață avea deja 100.000 de vizualizări. Două luni mai târziu ajunsese la 1,6 milioane iar acum are peste 2 milioane de vizualizări.

Reclama cu LeBron James

Înainte de începerea sezonului NBA, Samsung a lansat o reclamă cu LeBron James pentru Galaxy Note II. Pe la mijlocul reclamei, James, aflat la frizer, se uita la un clip în care Maberry scoate la iveală unul dintre dunkurile sale incredibile.

Era doar o mică problemă. Maberry habar n-avea că clipul său fusese folosit în scop comercial. I-au spus prietenii apoi că a apărut într-o reclamă cu LeBron James. “Îmi bătea inima atât de tare, simțeam că explodez”, povestește Porter.

Și a explodat. Probleme legale cu cei de la Samsung au fost reglate imediat și acum de fiecare dată când reclama rulează, Maberry încasează.


Și nu e vorba numai de bani. “Lumea îmi spune acum, hei, am văzut reclama ta. E foarte tare. Le zic că nu e reclama mea, că eu doar apar în ea, dar toată lumea mă tratează de parcă eu aș fi eroul”, spune Maberry.

Acum lucrează cu dunkeri veterani pentru a învăța cât mai bine cum să se antreneze, cum să se concentreze pentru a sări cât mai bine, cum să se coordoneze cu mingea și toate celelalte secrete pentru a fi un dunker de top.
Clipurile sale ajung instant virale pe internet și fac câteva sute de mii de vizualizări în câteva zile de la lansare, a semnat un contract pentru mai multe demonstrații cu And1 și are propriul brand denumit Love of Basketball (LOB).

“Le mulțumesc celor de la Sport Arena că m-au invitat să iau parte la concursul lor de dunk. Este prima mea călătorie în Europa și abia aștept să particip”, a fost mesajul lui Maberry.

Îl puteți vedea între 21-23 iunie în Piața Constituției, la Wizz Air Sport Arena Streetball – Turneul 2, parte din FIBA Europe 3×3 EuroTour 2013.

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.