Istoria baschetului 3×3 se rescrie la Wizz Air Sport Arena Streetball

Cel mai mare turneu de baschet 3×3 organizat vreodată în România, Wizz Air Sport Arena Streetball, va avea loc în perioada 21-23 iunie, în Piaţa Constituţiei din Bucureşti, organizat în colaborare de Federaţia Romană de Baschet, Sport Arena si ACS Sport Promotion cu sprijinul forurilor europene şi mondiale ale baschetului, FIBA Europe, respectiv FIBA.

Înscrierile se fac online pe www.3la3.ro, încep vineri, 14 iunie, ora 15, fiecare participant primeşte tricoul oficial al competiţiei.

Opt terenuri, dintre care un teren central acoperit şi dotat cu tribune, vor putea găzdui peste 1.200 de jucători. Valoarea totală a premiilor va depăşi 30.000 de euro, dintre care 6.000 de euro vor fi premii în bani. Fiecare jucător înscris va primi gratuit tricoul oficial al competiţiei.

Câştigătoarea categoriei Elite, la masculin, peste 18 ani, va fi recompensată cu un premiu în bani în valoare de 2.000 de euro şi va reprezenta România la finala europeană de la Budapesta.

Acelaşi premiu în bani îl va primi şi câştigătoarea la categoria Elite, feminin, peste 18 ani, precum şi câştigătorul concursului de dunkuri, care va reuni patru dintre cei mai buni săritori din lume în acest moment: Justin Darlington (Canada), Porter Maberry (SUA), Kristaps Dargais (Letonia), Alexandr „Shal” Shalygin (Rusia).

Spectacolul va fi completat de cea mai în vogă trupă de dunkeri acrobatici din lume, Lords of Gravity, semifinalişti la Britain got Talent în 2012, care a susţinut spectacole în toate colţurile lumii.

Accesul în complexul care va fi amenajat în Piaţa Constituţiei este gratuit, iar fanii baschetului vor avea posibilitatea în pauzele jocurilor sa participe la diverse concursuri cu premii, ateliere de baschet pentru copii sau să dispute meciuri ad-hoc.

Turneul va fi monitorizat de Walter Sieber, reprezentant al Comisiei Programe din cadrul Comitetului Internaţional Olimpic, for care va decide în luna august a acestui an dacă baschetul 3 la 3 va deveni disciplină olimpică.

Competiţia de la Bucureşti se desfăşoară sub sloganul “Din stradă, la Jocurile Olimpice” şi este susţinută de foşti campioni sau medaliaţi olimpici din România.

“Ca un fost practicant al baschetului le urez tinerilor care acum joacă 3 la 3 în curtea şcolii să ajungă pe viitor să reprezinte România la Jocurile Olimpice. Şi îi aştept între 21 şi 23 iunie în Piaţa Constituţiei la Wizz Air Sport Arena Streetball”, a fost îndemnul legendei handbalului românesc Ştefan Birtalan, triplu medaliat olimpic.

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.