În el sta soarta baschetului 3×3! Vine la Bucuresti.

Walter Sieber, membru al Comisiei de Programe Olimpice din cadrul CIO va fi prezent la București în perioada 21-23 iunie pentru a monitoriza turneul Wizz Air Sport Arena Streetball care va avea loc în Piața Constituției.

Baschetul 3×3 ar putea fi desemnat în luna august a acestui an disciplină olimpică, iar Wizz Air Sport Arena Streetball este singurul turneu din lume la care un reprezentant al CIO va fi prezent, pentru o evaluare amănunțită a acestui gen de competiție. Mai multe amanunte aici.

Sieber, canadian de origine, este membru al Comisiei de Programe Olimpice din cadrul CIO, cea care decide asupra noilor discipline sau sporturi care vor fi incluse în programul jocurilor. Oficialul CIO este unul dintre cei reprezentativi organizatori de competiții din lume, coordonând sau supervizând de-a lungul carierei sale mai multe ediții ale Jocurilor Olimpice dar și ale Campionatelor Mondiale de fotbal.

Este supranumit “cronometrul uman” în lumea organizatorilor de competiții, datorită exactității cu care întocmește și respectă fiecare moment din program, de cele mai multe ori fără a avea nevoie de ceas.

La turneul care va avea loc între 21-23 iunie în Piața Constituției, Wizz Air Sport Arena Streetball va beneficia de asemenea de prezența unor înalți oficiali ai Federației Internaționale de Baschet și ai Federației Europene de Baschet.

“Suntem bucuroși să susținem evenimentul organizat de Sport Arena în București, parte din circuitul mondial FIBA 3×3 World Tour. Încă de la primele ediții, din 2005, competițiile organizate de Sport Arena au fost un bun exemplu pentru întreaga lume a sporturilor urbane și de atunci a crescut an de an în popularitate”, a spus Patrick Baumann, secretarul general al FIBA și membru al CIO, care va fi prezent la București.

“Sport Arena a susținut viziunea FIBA de a dezvolta și promova baschetul 3×3 la nivel mondial și acum încearcă să transforme în realitate visul de a duce această disciplină printre cele olimpice”, a mai spus Baumann.

Turneul 2 al Wizz Air Sport Arena Streetball a fost inclus în circuitul FIBA 3×3 EuroTour, iar câștigătoarea categoriei masculin, peste 18 ani, va reprezenta România în finala europeană care va avea loc în luna septembrie la Budapesta.

Turneul Wizz Air Sport Arena Streetball este organizat de Federatia Romana de Baschet, Sport Arena si ACS Sport Promotion.

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.