Tricolorii joaca la turneul de calificare pentru Europenele de 3×3

Echipa națională a României va juca în acest weekend, la Amsterdam, în turneul de calificare pentru Campionatele Europene de 3×3 care vor fi găzduite la București, în toamna acestui an. 

Chiar dacă este deja calificată, din postura de țară gazdă, România participă, conform reglementărilor FIBA Europe, la turneul de la care patru echipe vor obține biletele pentru București. În cazul în care Tricolorii se vor clasa printre primele patru, atunci automat cea de-a cincea echipa clasată merge la turneul final.

În formula deja consacrată, cu Angel Santana, Cătălin Vlaicu, Bogdan Popescu și Vasile Ștefan și avându-l coordonator de această dată pe fostul tricolor Virgil Stănescu, actualmente vicepreședinte al FR Baschet, echipa națională de 3×3 pornește favorită la Amsterdam.

Adversarii din grupe sunt Olanda, care a participat la ultimul turneu Sport Arena Streetball fiind eliminată în semifinale de Rahova’s Finest, Andorra, echipa care va participa la Raffeisen Bank Bucharest Challenger și Azerbaijan.

În cealaltă grupă se află Rusia, medaliată cu bronz la Campionatele Mondiale de la Moscova, echipă pe care Tricolorii au învins-o atunci în faza grupelor, Georgia, Suedia și Turcia.

Programul tricolorilor în faza grupelor este următorul (ora locală):

Sat 19 July 10:40 Court 2 Romania vs. Azerbaijan
Sat 19 July 12:00 Court 2 Romania vs. Andorra
Sat 19 July 14:20 Court 1 Netherlands vs. Romania

Citește și:

One Thought to “Tricolorii joaca la turneul de calificare pentru Europenele de 3×3”

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.