3×3 EC: Tricolorii, locul doi la Amsterdam, in preliminarii

Nationala Romaniei a ocupat locul al doilea la turneul preliminar pentru Campionatele Europene de 3×3 care a avut loc in weekend-ul trecut la Amsterdam. Nationala noastra este deja calificata la turneul final care va avea loc intre 5-7 septembrie, la Bucuresti. 

Tricolorii au pierdut doar doua partide la acest turneu, ambele in fata nationalei Azerbaidjanului, in primul meci din grupe si apoi in finala competitiei. Infrangerea din chiar primul meci de la Amsterdam, 14-16, a parut doar un foc de paie, iar parcursul echipei mai departe avea sa confirme acest lucru. 21-11 cu Andorra si 19-15 cu tara gazda, Olanda, in celelalte doua meciuri din grupe si nationala avansa in sferturile de finala de pe locul doi.

Dupa un meci aprig, 21-17 cu Georgia, in sferturile de finala, a urmat semifinala cu Rusia, fosta adversara a tricolorilor de la Campionatul Mondial de la Moscova. Tricolorii au castigat din nou, rezultat 15-11 iar in finala aveau ocazia sa-si ia revansa in fata azerilor.

Din pacate turneul s-a terminat asa cum a inceput, cu o infrangere in fata esticilor, de aceasta data mult mai severa, scor 21-8.

Accederea printre primele patru echipe de la Amsterdam a nationalei Romaniei a insemnat o calificare la Europene pentru echipa Andorrei, clasata pe locul al cincilea.

Ambele echipe tricolore, atat cea masculina cat si cea feminina sunt calificate la turneul final al primului Campionat European de baschet 3×3 din istorie care va fi organizat intre 5 si 7 septembrie in Piata Universitatii din Bucuresti.

foto: FIBA Europe / Oleksiy Naumov

 

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.