Show în centrul Capitalei la Raiffeisen Bank Bucharest Challenger

Pentru al treilea an consecutiv, Bucureștiul va găzdui, în zilele de 26-27 iulie, în Piața Universității, cel mai puternic turneu de baschet 3×3 din Sud-Estul Europei, Raiffeisen Bank Bucharest Challenger. 16 echipe, dintre care patru românești, vor lupta pentru un loc în circuitul mondial, FIBA 3×3 World Tour.

Componenții naționalei României, care a atins faza sferturilor de finală la Campionatul Mondial de la Moscova, din luna iunie, sunt principalii favoriți ai turneului dotat cu premii în valoare totală de 5000 de dolari.

Angel Santana, Cătălin Vlaicu, Bogdan Popescu și Vasile Ștefan sunt neînvinși în acest sezon în competițiile interne, bifând trei succese din tot atâtea posibile în turneele Sport Arena Streetball și fiind la un pas de o istorică semifinală la Mondiale, după ce în sfeturi au cedat, în prelungiri, cu Serbia.

Alte trei echipe românești, alături de formații din Albania, Andorra, Bosnia, Bulgaria, Croația, Georgia, Kosovo, Macedonia, Polonia, Rusia, Serbia și Spania se vor încleșta pe parcursul celor două zile în plin centru al Capitalei.

Nu numai profesioniștii vor evolua în Piața Universității. În afara programului competiției, oricine poate juca baschet pe terenurile amenajate de Sport Arena, iar fanii vor avea parte de numeroase concursuri cu premii și competiții ad-hoc.

Meciurile oficiale, din cadrul Raiffeisen Bank Bucharest Challenger se vor disputa atât sâmbătă cât și duminică între orele 17.00 și 22.00.

Ediția de anul trecut, disputată tot în Piața Universității, a fost câștigată de echipa Novi Sad, din Serbia, care s-a calificat de la București la Mastersul FIBA 3×3 World Tour de la Praga și avea apoi să ajungă până în ultimul act al circuitului mondial, la Istanbul. Prima ediție a fost organizată în Piața George Enescu și a fost câștigată de echipa românească Pensionarii Asigurați, care în acel an s-a clasat pe locul șase în finala mondială disputată atunci la Miami.

Competiția este organizată de Sport Arena și ACS Sport Promotion și este susținută de Raiffeisen Bank, Gatorade și Idilis. 

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.