Tricolori de urmărit la Liga Națiunilor

Circuitul Ligii Națiunilor este un incubator pentru tinerii baschetbaliști în drumul lor spre înaltele culmi ale acestui sport. Categoriile de vârstă U21 și U23 au apărut din dorința de a avea o trecere liniară de la juniori la seniori.

Cel mai bun marcator al României după primele trei etape este David Pătru. Tânărul care a împlinit 19 ani în această vară a înscris 34 de puncte în șase meciuri, cu 7 reușite din spatele semicercului. Dinamic, cu un “zvâc” la pornirea de pe loc Pătru este un baschetbalist care aduce spectacolul de fiecare dată când se află pe teren. În campionatul intern face parte din lotul echipei Dinamo încă din sezonul 2020/2021. Anul trecut a fost campion național la baschet 3×3 indoor la categoria U18 alături de Luca Cârstea, și el membru al lotului tricolor pentru acest turneu internațional.

Primul turneu jucat de Pătru în baschetul 3×3 a fost la U14 în anul 2018 în circuitul Sport Arena. Revenirea și-a făcut-o în această vară, la cinci ani de la acel turneu. David a participat la turneul 3 în acest sezon Sport Arena, unde a terminat pe locul patru la categoria U21. Luca Cârstea a fost alături de el și pentru acest turneu. El a fost cel mai bun marcator al echipei sale și la Poli Arena, unde a înscris 25 de puncte în patru meciuri. 

La feminin Rebecca Lipovan a înscris cele mai multe puncte, 23. Lipovan a reprezentat tricolorul la mondialul U18 din 2019, dar și la europeanul U19 din același an. După o pauză de la turneele 3×3, ea s-a întors la nivel internațional în circuitul Ligii Națiunilor. În liga națională de baschet feminin a avut un an îmbucurător, cu cele mai bune medii de până acum din cariera sa. În cel de-al doilea sezon petrecut la Târgu Mureș, ea a avut 9.1 puncte pe meci, cu 2.2 pase decisive și a stat pe parchet 30 de minute în partidele din play-off. 

Cătălina Crăciunescu a reușit 12 puncte într-una dintre cele trei zile de la Voiron. Pentru ea este al nouălea an în care joacă baschet 3×3. Totul a început la Sport Arena în 2014, iar acum ea performează în turneele internaționale. În această vară a participat la două turnee la noua categorie U21, unde în primul a terminat pe locul doi iar în al doilea s-a impus câștigând cinci meciuri din cinci. Cătălina Crăciunescu a fost chiar coșghetera turneului 3 Sport Arena la U21 feminin cu 25 de puncte. 

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.