Misiune grea pentru naționalele României în Liga Națiunilor

Conferința U21 – Europa 1 din care fac parte și tricolorii se află la jumătate înainte de etapele care se vor desfășura în acest weekend în Park Lake Shopping Center. După primele trei opriri, România ocupă locul al șaselea la feminin și al cincilea la masculin.

Prima jumătate a acestei conferințe s-a disputat chiar weekend-ul trecut la Voiron. După doar câteva zile de pauză, grupa U21-Europa 1 își va afla câștigătorii în capitala României. Ambele câștigătoare ale conferinței, atât la masculin cât și la feminin, se vor califica la finala mondială care va avea loc în luna septembrie în Mongolia, la Ulaanbaatar. România rămâne cu șanse matematice la calificare, dar misiunea nu putea fi mai grea. 

Etapa 1

În Franța, naționala feminină a României a terminat de două ori pe locul 6 și o dată pe locul cinci. În prima etapă, tricolorele au pierdut cu Slovacia și Țările de Jos, 12-20 și 13-22. Totuși, Cătălina Crăciunescu a fost a patra cea mai bună marcatoare a primei zi cu 12 puncte. La masculin jucătorii români au fost învinși cu 21-9 atât de Slovacia cât și de Franța, cea mai bună echipă a conferinței.

Podiumul

A doua etapă a însemnat și primul podium pentru tinerii jucători ai României. Ei au învins Slovacia cu 22-12 iar apoi au cedat împotriva echipei din Țările de Jos, 13-21, dar acea victorie le-a asigurat locul trei. David Pătru a înscris 17 puncte în acea zi, fiind al doilea cel mai bun marcator, singurul din top 7 cu doar două meciuri jucate. Selecționata feminină a pierdut la limită lupta cu Slovacia, 9-11, dar a fost doborâtă categoric de Franța, 5-21.

Înfrângerile au continuat pentru fete și în etapa a treia când Letonia și Franța au învins cu 19-11, respectiv 19-7. Nici băieții nu au mai putut repeta performanța din etapa a doua, pierzând 10-18 și 10-19 cu Ucraina și Țările de Jos. 

După primele trei etape, atât la feminin cât și la masculin cea mai bună națională este Franța. Câștigătoarea circuitului Ligii Națiunilor în ultimul an atât la masculin cât și la feminin, “Hexagonul” este pregătit să obțină calificarea în Mongolia din această conferință. Țările de Jos este principalul adversar fiind la câteva zeci de puncte pe locul al doilea la ambele categorii. 

Suspansul

Matematic, oricine are șanse de calificare. Formatul meciurilor crește dramatic șansa unei potențiale surprize din partea oricui, oricând. Câștigătoarea unei etape primește 100 de puncte, deci dacă naționala masculină a României câștigă pe teren propriu ziua de vineri poate urca până pe locul trei înainte ultimelor două etape de sâmbătă și duminică, iar atunci presiunea va crește pe adversari.

Sursa foto: FIBA3x3

 

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.